duminică, 22 august 2010

Festivalul Medieval "Cetăţi transilvane" Sibiu 26-29 august 2010

În urmă cu doar câteva zile îmi aminteam de Festivalul medieval din Sibiu. Am fost părtaşă la evenimente doar o zi. M-am despărţit cu greu de Sibiu însă cu dorinţa de a nu rata ediţia următoare, mai ales că este una aniversară, a X-a.


În Sibiu nu te simţi ca într-un obişnuit oraş transilvănean….este cu totul deosebit: calmul ardelenesc, meticulozitatea şi punctualitatea săsească, feţele zâmbitoare şi sociabile ale sibienilor te fac să te simţi într-o staţiune, indiferent de scopul vizitei.

Toţi cei care vor poposi în Sibiu în perioada 26-29 august 2010 se vor delecta cu scurte spectacole de teatru medieval, concerte, improvizaţii acustice, dansuri medievale, exemplificarea unor tehnici de lupta, spectacole pirotehnice. Cu toate acestea ne vor încânta diferite formaţii de dans, muzică, trupe de teatru din România, Croaţia, Germania, Serbia şi Spania.

luni, 16 august 2010

Frumuseţile României

Îmi amintesc cu drag ce făceam anul trecut pe vremea aceasta. Eram într-un oraş din România unde oamenii păşesc liniştiţi pe stradă, unde nu se vede stress-ul pe faţa lor, unde până şi aerul este primit cu drag de plămâni, de-altfel zona de Munte este aproape.

Revăd în fiecare an Sibiul, iar impresiile mele despre acest oraş rămân aceleaşi: atmosferă medievală, forfotă nezgomotoasă a turiştilor care rămân cu gura căscată plimbându-se pe aleile pietruite, amabilitatea săsescă, sinceră.
Pentru ca admiraţia mea să atingă cote înalte, era în desfăşurare Festivalul Medieval. Te simţeai teleportat în secolul al XVII-lea, văzând în stânga şi-n dreapta trecători în diferite ţinute de epocă, calfe, dansuri şi alte obiceiuri vechi, unele păstrate, altele nu.



Nu am avut timp să vizitez tot ceea ce aş fi dorit însă, de fiecare dată când ajung în Sibiu nu pierd ocazia de a mă relaxa prin Muzeul Satului, cel mai mare şi bine amenajat din ţară unde, dacă este timp frumos, poţi petrece o zi întreagă fără să te plictiseşti.
Dacă ajungeţi, chiar şi pentru o zi, în acest minunat oraş, vă recomand:
Palatul Brukenthal
Capela Sfintei Cruci
Turnul Sfatului
Turnul Olarilor
Casa Artelor
Podul Mincinoşilor
Parcul sub Arini
Nici Mărginimea Sibiului nu se lasă mai prejos, întâlnind locuri minunate la doar câţiva kilometri de oraş: Păltiniş, Răşinari (satul natal al lui poetului Octavian Goga şi al filozofului Emil Cioran), Biertan (unde s+a dscoperit celebra tăbliţă purtând inscripţia latină “EGO ZENOVIUS VOTUM POSUI”), Cisnădioara, Bazna, Cornăţel.


Dacă v-am deschis apetitul asupra acestui colţ de ţară, vă puteţi înscrie la acest Concurs la care tocmai particip.

vineri, 13 august 2010

Gadget-uri USB

De fiecare dată când plec în concediu cu familia, fiind eu cea care îndeasă lucrurile în genţi, mi se reaminteşte să nu mai încarc genţile cu lucruri inutile. Sunt de acord, însă teoria nu se prea potriveşte cu practica.
Am convingerea că vara aceasta voi reuşi ceea ce n-am reuşit până acum. Oriunde mergem, ne lipseşte „butonatul”. Toţi trei ( părinţi + copil de 8 ani), suntem „monitorizaţi” acasă, mai precis, ne dezlipim greu de ale noastre mici hobby-uri pe calculator. În cazul în care pe litoral ne plouă sau suntem prea prăjiţi, un astfel de lucru în bagaj ne-ar salva.

Mai mult decât atât, dacă îl mai şi accesorizez, succesul relaxării este garantat.
Doarece anul acesta (cel puţin) suntem în concediu de austeritate, iar cazarea noastră necesită îmbunătăţiri pe ici, pe colo, dar substanţiale, să stai pe caniculă într-o cameră fără aer condiţionat nu este tocmai plăcut. Astfel că am pus în bagaj un VENTILATOR USB cu picior flexibil, ceea ce-l face uşor de transportat. Atmosfera este cu totul alta cu o simplă adiere!


Se nimereşte ziua soţului în plin sejur. Sigur că aş putea să-i ascund un cadou mic în bagaj, însă m-am gândit să-l surprind cu un SET USB şi, în acelaşi timp, să nu fie lucruri inutile cărate la kilometri distanţă de casă. Ceea ce cuprinde setul ne este de folos, în primul rând pe traseu, în maşină (deci trebuie să înmânez cadoul la prima oprire).

Spun aceasta pentru că setul cu pricina conţine un mic ASPIRATOR pentru firmiturile pe care le facem când mâncăm sniţelele sau sandwich-urile prin maşină sau, mai apoi, pe tastatură.


Dimineaţa, cum eu sar prima din pat, voi pregăti cafeluţa soţului şi ceaiul fetiţei, păstrându-le la cald pe PLITA USB. Ce poate fi mai plăcut de atât (sper doar să se trezească pe rând, deoarece plita are loc doar de o cană).

Seara, după ce adormim copilul, ne vom retrage într-un colţ întunecos al camerei, la lumina LAMPII USB (componentă a aceluiaşi set), pentru a ne număra banii rămaşi.


Fetiţa noastră, Alexandra, nu pleacă nicăieri fără cel puţin un set de creioane colorate. Pasiunea ei pentru desen nici nu dorim să o îngrădim, ba chiar va fi fericită să aibă un SUPORT PENTRU CREIOANE care-şi schimbă culoarea şi poate fi conectat în patru locuri diferite.


Se spune: „Cei din urmă vor fi cei dintâi”. Nu întâmplător am lăsat la urmă un gadget pe care îl voi plia şi nu va încurca pe nimeni. Dar odată despachetat face minuni. Este vorba de PIANUL USB care ne va face serile mai animate, având 49 de clape, peste o sută de instrumente muzicale, melodii preînregistrate şi multe alte caracteristici.

Una dintre melodii este chiar „Happy Birthday”, pe care vom cinsti un pahar cu vin pentru cei 3 ani împliniţi de USB Mania.

joi, 5 august 2010

Innobileaza-te cu o mobila noua

Acum 5 ani ne-am renovat si reamenajat apartamentul de trei camere in care locuim. Am avut norocul unei mosteniri frumoase, asa ca ne-am propus sa ne refacem complet apartamentul astfel incat sa fie cat mai durabil, cat mai practic si, in acelasi timp si modern.

Aveam o mobila veche de 30 de ani care nu pot spune ca era urata insa, pe langa faptul ca scartaia la orice deschidere si inchidere, incepea sa se dezmembreze. Dupa ce a aparut si minunea noastra de fetita pe lume, aveam impresia ca este prea multa mobila, prea mare, cu prea multe colturi si portiuni cu sticla.

“Rasfoind” site-ul VreauMobila am descoperit piese de mobilier care s-ar fi potrivit perfect apartamentului nostru. Sugestiile referitoare la modul de aranjare, la ambient, la culori, lumina, stil, mi-ar fi fost de mare folos la vremea respectiva. Atunci ne-am documentat de la prieteni, am furat idei din alte case pe care le-am vizitat. Parerea specialistului ne-ar fi usurat munca de o luna.

Acest articol il dedic tuturor celor care doresc o inlocuire a mobilierului vechi cu altul nou printr-o schimbare atat de stil, cat si a modului de viata. Recomand vizitarea blog-ului VreauMobila, unde gasiti multe sfaturi utile.

Site-ul VreauMobila este structurat astfel incat gasesti toate tipurile de mobilier, cu accesoriile aferente: mobilier de casa, de birou, saltele, canapele, fotolii, scaune, mese, mobilier dedicat in functie de domeniul activitatii firmei, chiar electrocasnice care sa vina in completarea pieselor de mobilier si accesorii care evidentiaza bunul gust si rafinamentul proprietarului.

Atat de minutios sunt prezentate produsele, incat nu trebuie decat sa accesati butonul “Detalii produs” si veti afla, cu lux de amanunte: dimensiuni, culori disponibile, preturi cu sau fara tva, facilitati si mecanisme, detalii tehnice de montare.

Fiindca tot stau eu cocarjata in fata calculatorului, mi-a facut cu ochiul un scaun de birou in care deja ma simt confortabil daca inchid ochii si-mi las gandurile libere.Scaun de birou Samba

Ce fericite ar fi fetitele sa aiba o astfel de camera!Mobilier copii

Parca as lucra altfel intr-un astfel de birou.Birou managerial

“Particip la concursul organizat de VreauMobila.ro – Mobila dintr-un singur click“