joi, 2 septembrie 2010

Tensiometrul – aparatul care iţi clarifică nedumeririle

Consider foarte inspirate firmele care comercializează aparatura medicală. Constat cu satisfacţie că sunt din ce in ce mai multe persoane care sunt interesate de controlul propriei sănătăţi, făcând acest lucru comod, acasă, cu sprijinul unor aparate medicale care pot fi uşor mânuite şi, totodată, uşor interpretate.

Doresc să insist prin acest articol asupra unei categorii, aceea a tensiometrelor. Cu toţii suntem, după o anumită vârstă, puţin ipohondri. De aceea, un tensiometru a devenit o „jucărie indispensabilă”, care are un loc la vedere în orice casă, pentru care avem întotdeauna baterii de schimb.


Nu glumeam când spuneam că tensiometrul este o jucărie a secolului XXI, deoarece prima cauză a decesului este cea a afecţiunilor cardiovasculare. Ştim cu toţii că a preveni este mai uşor decât a trata. Preferăm să descoperim noi că avem tensiune mare, oscilantă sau puls mărit, decât să ajungem la spital şi să fim surprinşi când ni se comunică faptul că avem o afecţiune cardiovasculară mai veche.


Tensiometrul devine parte integrantă a bagajului nostru la plecarea în concedii, alături de punga cu medicamente. Chiar şi persoanele sănătoase pot fi interesate de utilizarea tensiometrului, prin controlul de rutină sau de curiozitate. Este interesant să aflăm cum reacţionează organismul nostru în diferite situaţii: de stress, în activităţi sportive, în momente de relaxare în poziţie orizontală sau verticală, înainte sau după momente emoţionale puternice.

Folosind tensiometrul avem un mai mare control asupra corpului nostru şi, totodată, ne conferă siguranţă.