joi, 19 aprilie 2012

Home design la Homeycomb

Acum 7 ani ne-am renovat şi reamenajat apartamentul de trei camere în care locuim. Am avut norocul unei moşteniri frumoase, aşa că ne-am propus să ne refacem complet apartamentul astfel încât să fie cât mai durabil, cât mai practic şi, în acelaşi timp şi modern.

Aveam o mobilă veche de 30 de ani care nu pot spune că era urâtă însă, pe lângă faptul că scârţâia la orice deschidere şi închidere, începea să se dezmembreze. După ce a apărut şi minunea noastră de fetiţă pe lume, aveam impresia că este prea multă mobilă, prea mare, cu prea multe colţuri şi porţiuni cu sticlă.

“Răsfoind” site-ul Homeycomb am descoperit piese de mobilier care s-ar fi potrivit perfect apartamentului nostru. Sugestiile referitoare la modul de aranjare, la ambient, la culori, lumină, stil, mi-ar fi fost de mare folos la vremea respectivă. Atunci ne-am documentat de la prieteni, am furat idei din alte case pe care le-am vizitat. Părerea specialistului ne-ar fi uşurat munca de o lună.

Acest articol îl dedic tuturor celor care doresc o înlocuire a mobilierului vechi cu altul nou printr-o schimbare atât de stil, cât şi de mod de viaţă, recomand vizitarea acestui club privat exclusivist de mobilă şi decoraţiuni interioare, unde găsiti sfaturi utile.

Site-ul Homeycomb este structurat astfel încât găseşti toate tipurile de mobilier, cu accesoriile aferente: mobilier de casă, de birou, saltele, canapele, fotolii, scaune, mese, mobilier dedicat în funcţie de domeniul activităţii firmei, chiar electrocasnice care să vinî în completarea pieselor de mobilier şi accesorii care evidenţiază bunul gust şi rafinamentul proprietarului.

Atât de minuţios sunt prezentate produsele, încât nu trebuie decât să accesati butonul “Vezi detalii” şi veti afla, cu lux de amănunte: dimensiuni, culori disponibile, preţuri, facilităţi şi mecanisme ale produsului căutat.

Fiindcă tot stau eu cocârjată în faţa calculatorului, mi-a făcut cu ochiul un scaun de birou în care deja mă simt confortabil dacă închid ochii şi-mi las gândurile libere.

Acest advertorial îl promovez prin Hora Blogs Network.

luni, 16 aprilie 2012

Iepuraşul a trecut pe la Playtech şi Azerty

Playtech mă provoacă!
Nu pot să nu fiu puţin invidioasă pe cei la gâtul cărora văd atârnând o frumuseţe de aparat foto cu numele Nikon. O pasiune mai veche mă bântuie de ceva vreme, însă nu mă pot „desfăşura” atâta timp cât n-am „materialul” necesar.

Da, fotografia îmi ocupă timpul liber. Bucuria mea ar fi mai mare dacă aş pune mâna (măcar ocazional) pe un aparat foto compact Nikon Coolpix P500. Aş fi dispusă chiar să fac un curs pentru a mă perfecţiona în acest domeniu. Mă bucur ca un copil când pot alege două fotografii de calitate din 50, făcute într-o anume locaţie.

Pentru ca procentul de rebuturi să fie cât mai mic, am nevoie de un îndrumar în ale fotografiei, dar şi de „obiectul muncii”, pe care îl pot alege cu uşurinţă din categoria Aparate foto compacte, pe Azerty.ro.

Se apropie sezonul pomilor înfloriţi şi n-aş vrea să-l ratez folosind camera din telefonul mobil sau „pleznitoarea” care-mi încape în buzunar.

miercuri, 11 aprilie 2012

“Japan Play Transylvania” – 28-29 aprilie 2012


Cultura Japoneză se dezvăluie


Evenimentul despre care scriu îmi aminteşte de alte câteva, trecute în „Arhiva personală” la categoria „Amintiri plăcute”. Este vorba despre relaxantele seri japoneze din cadrul acţiunilor „Zilelor Culturii Nipone”.


....40 de ochi urmăreau captivaţi mâinile maestrului din care bucăţile de hârtie deveneau animale, copaci, castele, tot ceea ce ar putea anima imaginaţia copilăriei.


....suita de vase şi obiecte de porţelan al căror rost nici nu-l puteam bănui iniţial, se înşirau într-o ordine bine stabilită de sute de ani. Toată această ordine, desfăşurată într-o atmosferă sacră, constituia un ceremonial specific culturii japoneze şi-anume acela al ceaiului. Era fascinant să observ cum banalul ceai, servit la micul dejun sau cină, prindea în imaginaţia copiilor dimensiuni de legendă.

Văd şi acum bucuria de pe chipurile fetiţelor îmbrăcate în kimono-uri, dansând şi cântând în japoneză, încercând să ajungă la perfecţiune.


Toate acestea se întâmplau la Şcoala „David Prodan” din Cluj-Napoca, (la care am funcţionat ani în şir). Am avut posibilitatea de a participa la astfel de activităţi de încântare a sufletului. Cercul „Prietenii Japoniei” a atras mulţi copii pentru plăcerea de a învăţa cântece şi basme japoneze, limba japoneză, origami şi o parte din obiceiurile şi tradiţiile Japoniei. Domnul Katsutaro Kawai, (stabilit în Cluj încă din 1994), a fost organizatorul, în fiecare an (începând cu anul 2000), al “Zilelor Culturii Nipone” la Cluj. De-altfel dânsul a fost sufletul multor evenimente legate de cultura, arta şi muzica japoneză.


Astfel de amintiri mi s-au perindat prin memorie, motivându-mi dorinţa de a asigura continuitatea prin participarea la Festivalul Japan Play Transylvania, fiind primul festival interactiv dedicat culturii japoneze tradiţionale şi moderne din România.

Principalii organizatori ai Festivalului Japan Play Transylvania sunt: Asociaţia culturală Kesenai, Organizația Studenţilor din Universitatea Tehnică şi Universitatea Tehnică din Cluj–Napoca. JPT are loc în perioada 28–29 aprilie 2012 în două locaţii.

Festivalul îşi propune să popularizeze cultura japoneză, o cultură ce-şi are rădăcinile în mii de ani de istorie şi civilizaţie, mult timp rămasă necunoscută europenilor. Tinerii au ocazia nu doar să urmărească, ci chiar să participe, fiind un festival interactiv. Printre activităţi sunt anunţate concerte, workshop-uri, anime, manga, tradiţii culinare, arte marţiale, conferinţe, proiecţii, karaoke, stand-up comedy, concursuri (cosplay, saiki, gaming, AMV).

Programul activităţilor şi alte detalii puteţi găsi pe site-ul festivalului.

Acţiunile se doresc a fi pagini de cultură ce se vor derula în faţa participanţilor, acest unic eveniment adresându-se, în aceeaşi măsură, cunoscătorilor, cât şi necunoscătorilor. Evenimentul va încerca să dezvăluie necunoscute, să răspundă unor întrebări despre o civilizaţie total diferită de cea europeană.

Participarea mea la acest festival poate fi văzută ca o misiune de a transmite elevilor un sumar al evenimentelor. Iar atracţia va fi cu atât mai mare cu cât prezentarea va include fotografii de calitate.


Susţin, alături de Blogal Initiative, această Campanie de promovare a Festivalului "Japan Play Transylvania".