joi, 22 noiembrie 2012

Black Friday la ZorileStore



  Foarte mulţi dintre noi aşteptăm ziua de vineri, un „Black Friday” bine-venit acum, când începem să ne gândim ce putem oferi celor dragi de sărbători. Simt o oarecare emoţie, ca atunci când mă pregăteam pentru o primă teză în clasa a V-a: nu ştii ce te-aşteaptă, poţi avea  parte de surprize plăcute sau neplăcute (dacă nu „prinzi” oferta dorită). Pentru a sta mai relaxaţi, puteţi să vă asiguraţi link-urile cu produsele dorite în Coşul de cumpărături.
             Unul dintre magazinele online care mă interesează pentru acest Black Friday 2012 este ZorileStore.ro, un magazin care comercializează articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi multe accesorii. Articolele din magazinul ZorileStore cuprind multe branduri foarte apreciate pentru calitate şi originalitate: Puma, Lotto, Fila, Lacoste, Le Coq Sportif, Prince, Police, etc.
              În cadrul Galei Premiilor e-Commerce 2012 a primit premiul pentru Cel mai bun start-up pentru un magazin online. Ca o paranteză, am o pereche de sandale de la ZorileStore, care-mi sunt foarte comode, toată vara le-am purtat.
Revenind la Black Friday, magazinul ZorileStore oferă reduceri la toate articolele de pe site, de până la 60%. Chiar şi produsele de sezon din Colecţia toamnă-iarnă vor fi reduse cu minim 20%.
             Nu pot să nu menţionez punctele forte ale site-ului, deoarece nu orice magazin online oferă astfel de avantaje clienţilor:
-         Produsul care te interesează poţi să-l întorci pe toate părţile, rotindu-l cu 3600 şi mărindu-l astfel încât să distingi fiecare detaliu
-         Garanţia de 30 de zile la orice produs achiziţionat oferă mai multă încredere din partea clienţilor
-         Transportul prin curier este mai mult decât convenabil: 5 lei
-         Originalitatea produselor este garantată, prin achiziţii direct de la producătorii brandurilor menţionate mai sus.
Vă doresc un Black Friday cu noroc pe ZorileStore.ro.

Susţin această Campanie alături de BlogAwards.

miercuri, 21 noiembrie 2012

Online Bijoux - accesibil, elegant, superb



          Se apropie luna cadourilor, dar nu-mi fac griji, deoarece deja ştiu ce magazin mă va “salva” dacă intru în pană de inspiraţie la cadouri. În fiecare an goana după cadouri pe ultima sută de metri mă face să intru în sărbători ruptă de oboseală. În fiecare an mi-am promis să  nu mai las cadourile pe ultimele zile deoarece nici nu am timp, e aglomerat, ofertele sunt epuizate, “prinse“ de alţii, mai harnici decât mine.
           Nu numai că nu voi mai alerga prin diversele supermarket-uri sau alte magazine, ci voi sta confortabil, cu o cafeluţă lângă mine, cu lista pentru Moş Nicolae şi Moş Crăciun. Cu câteva click-uri (cu bagheta magică am încercat şi nu-mi iese) pot alege cadourile potrivite de pe OnlineBijoux care este un magazin online de bijuterii cu produse la îndemâna oricui. Diversitatea produselor îţi face grea alegerea, însă puteţi fi convinşi că e aproape imposibil să nu găsiţi ceva pe gustul vostru.
          Sunt bijuterii placate cu aur, atent lucrate: pandantive, cercei, inele, brăţări, lanţuri, seturi. Sunt bijuterii atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. De obicei când pronunţi cuvântul “bijuterii” te gândeşti la produse de lux, infernal de scumpe, pe care nu şi le permite oricine. De data aceasta m-au surprins preţurile. Sunt bijuterii accesibile şi, în acelaşi timp, foarte elegante. Cele mai ieftine sunt grupate în categoria produse sub 70 de lei.
           Nu sunt sănătoasă dacă nu-mi schimb cerceii în funcţie de ţinută, dar nici nu-mi permit 10 perechi de cercei de aur, aşa că, cerceii placaţi cu aur sunt accesoriile ideale. Nu pot să nu-i remarc pe aceştia. Deja mă văd îmbrăcată într-o rochie elegantă, de Sărbători. Dacă mă gândesc mai bine la doamnele şi domnişoarele din cercul meu de prieteni, ştiu că le-ar face plăcere să primească astfel de bijuterii placate cu aur.
         În concluzie, o bijuteriile nu trebuie să lipsească de la nicio ţinută.


vineri, 16 noiembrie 2012

Permis de conducere - partea a II-a

          Zilele trecute vă povesteam cum am intrat în posesia permisului de conducere, pentru a avea termen de comparaţie. Acum 20 de ani traficul din oraş în timpul săptămânii era ca acum duminica, iar Şcolile de şoferi erau doar 3-4 într-un oraş ca şi Cluj-ul.

Acum avem privilegiul, în primul rând, de a alege Şcoala de şoferi. Pe site-ul permis-de-conducere.ro găsim tot ce dorim şi avem nevoie, de la „cap la coadă”:
-         lista Şcolilor de şoferi din ţară cu toate datele de contact şi tarife; există posibilitatea actualizării permanente de către patroni sau instructori
-         înainte de a completa teste drpciv (Direcţia regim permise de conducere şi înmatriculare a autovehiculelor) ai nevoie de însuşirea unor termeni tehnici şi mecanici, pe care îi găseşti în categoria Utile: curs de mecanică, indicatoare rutiere, Cod rutier; tot aici afli ce acte îţi sunt necesare pentru înscriere.
permis-de-conducere.ro
-         curs de legislaţie rutieră pe înţelesul tuturor
-         chestionare auto pentru toate categoriile cu întrebări explicate
-         dacă ai parcurs doar câteva capitole din legislaţie şi vrei să te autoevaluezi parţial, găseşti întrebări din chestionare auto grupate pe capitole (de exemplu: oprirea, staţionarea, parcarea, depăşirea, poziţia în timpul mersului, etc.)
-         forum, care te ajută să-ţi limpezeşti toate neclarităţile legate de drpciv
-         dacă ai deja permis de conducere nu ezita să consulţi rubrica de Siguranţă rutieră în care te edifici în privinţa multor lucruri: întreţinerea anvelopelor, economisire de carburant, verificarea nivelurilor lichidelor înaintea unui drum lung, etc.
Susţin această Campanie alături de BlogAwards.

marți, 13 noiembrie 2012

Laboratorul Verde al Reciclării

               La 1 septembrie 2012 s-a dat startul bătăliei pentru „Oraşul reciclării”. În această bătălie au intrat 25 de oraşe din România.
               Victoria va fi cucerită de localitatea care va colecta selectiv cea mai mare cantitate de deşeuri de ambalaje şi care va avea un sistem de colectare selectivă de calitate: pubele de colectare accesibile populaţiei, cu un aspect curat şi îngrijit şi deşeuri de ambalaje depuse separat corect. Competiţia a fost lansată pe site-ul colecteazaselectiv.ro.
             Localitatea câştigătoare va primi titlul de onoare: “Oraşul Reciclării”, iar locuitorilor li se va organiza o zonă de picnic amenajată, realizată din module de paleţi din lemn: mese, suporturi pentru biciclete, grătare, alte colţuri de relaxare.
            Schimbarea începe cu exemplul personal, nu cu sfaturile. Nimeni nu pierde în această competiţie: câştigăm un bun obicei, acela de a colecta selectiv deşeurile de ambalaje: sticla şi metalul în containerele galbene, hârtia şi cartonul în cel albastru, iar sticla la verde.
           Dintre toţi locuitorii celor 25 de locaţii, există o categorie care acum îşi formează nişte deprinderi, abilităţi şi obiceiuri. Aceste obiceiuri se consolidează prin educaţia primită şi-i va călăuzi toată viaţa.Dacă dorim ca aceste cunoştinţe despre colectare selectivă să nu se oprească la campaniile care se organizează, trebuie să-i implicăm pe copii cât mai mult în astfel de acţiuni.
            Pentru a fi în trend cu viitorul, autocarul care trece prin cele 25 de oraşe este un laborator high-tech, special amenajat astfel încât să atragă atenţia asupra micuţilor, în mod constructiv. Laboratorul Verde al Reciclării este conceput sub forma unui joc interactiv prin care copiii învaţă să selecteze deşeurile de ambalaje şi lucrează în echipă. La finalul jocului obţin un punctaj în funcţie de cantitatea selectată, într-un timp prestabilit. Din fiecare oraş au fost selectate două şcoli, iar din fiecare şcoală, clasele a III-a. A fost creat şi un personaj foarte îndrăgit de copiii care l-au văzut până acum, numit R-ECO.



           Tot legat de reciclarea ambalajelor, Eco-Rom Ambalaje organizează Ecolimpiada elevilor, un concurs adresat elevilor claselor a III-a şi a IV-a, în cadrul proiectului de promovare a manualului “Învăţăm să reciclăm ambalajele”, cu sprijinul MECTS.
            Sunt implicată şi eu în acest concurs, împreună cu clasa la care predau. După parcurgerea celor 6 lecţii, elevilor le voi da frâu liber la imaginaţie în perioada vacanţei de iarnă, timp în care vor avea de scris o compunere despre ceea ce le-a plăcut mai mult sau ce li s-a părut cel mai interesant, în urma finalizării manualului. Cea mai frumoasă compunere din fiecare clasă va intra în concurs, va fi supusă jurizării, iar premiile sunt atractive atât pentru elevii participanţi, cât şi pentru ceilalţi colegi de clasă. Vor fi recompensaţi şi învăţătorii elevilor câştigători.
           Voi reveni cu noi informaţii despre Laboratorul Verde al Reciclării, însă deocamdată aştept să ajungă şi în Cluj-Napoca. Chiar dacă şcoala la care predau nu este printre cele două selectate, voi încerca (nu promit) să mă strecor astfel încât să ajung în laborator. Pentru clujeni, poate cunoaşteţi copii în clasele a III-a la Şcolile Gimnaziale "Al. Vaida-Voievod" şi "Ioan Bob". Ei ne pot oferi cel mai fidel feedback.
Susţin această Campanie alături de Blogal Initiative.