joi, 18 martie 2010

Rhodos te aşteaptă

Clepsidră a prezentului, nisipul fin şi alb mi se scurgea printre degete. Era ultima zi a sejurului nostru în Rhodos, colţ de rai grecesc în Marea Egee, aproape de Turcia. In mitologia greaca, insula verde si luxurianta, ar fi fost copilul zeitei iubirii Afrodita crescând din Marea Egee ca o jertfă de pace adusa zeului soarelui Helios care a inundat-o in soare facând din Rhodos cea mai insorita dintre insulele grecesti.


De-a lungul timpului, datorita pozitiei strategice a fost deosebit de atractivă atât pentru prietenii, cat si pentru duşmanii Greciei, fiecare punându-şi amprenta in dezvoltarea insulei. De o importanta deosebita istorica si culturala gasim aici: oraşul medieval (ridicat de cavalerii Sfantului Ioan, patrimoniu UNESCO; acropola antica Lindos si orasul vechi Kamiros. Pentru cei interesati de natura, o vizita la Prasonisi, vârful sudic al insulei, precum si in Valea Butterlies si Seven Springs sunt o adevarata desfatare.


Plajele se gasesc din abundenţă in jurul litoralului din Rhodos: în zona Faliraki (facilitati diverse si numeroase sporturi de apa, inclusiv optiuni de croazieră). Golfurile din apropiere Anthony Quinn, Ladiko si Tragunu sunt mai mici, mai salbatice, mai putin accesibile, ascunse de la vedere si favorizate de localnici. Recent renovatul Kallithea Spa, un monument italian construit în jurul Golful Kallithea, este o zona renumita pentru snorkelling si scuba diving. Mai spre sud, de-a lungul coastei de est a insulei, sunt golfurile Afandou, Colimbia, Tsambika, Stegna si Haraki. Bay of Lindos este cunoscut sub numele de bijuteria "din Rhodos" fiind o Mecca pentru toti vizitatorii pe insulă. La sud de Lindos, dincolo de Pefkos, gasim cea mai mare grupare de hoteluri.


Dincolo de aceste locuri naturale si istorice de interes, gasim aici si cel mai mare parc acvatic din Europa, un acvariu, numeroase muzee si cinematografe. Rhodos este, de asemenea, bine pozitionata pentru excursii de o zi la celelalte insule Dodecaneze, cum ar fi Symi, Kos, Tilos si Marmaris.


Spuma de un alb perlat ce catifelat imi uda picioarele ma trezi din reverie. Imi iau volumul inceput aici, Magicianul de John Fowels (ironie a sortii actiunea se petrecea tot pe o insula greceasca) si ma indrept spre hotelul aflat la 50 de metri de plaja.

Sejurul la Blue Bay Hotel (**** all inclusive) din statiunea Kremasti a cuprins tot ce-si mai putea dori cineva in acest rai: restaurant, bar, piscine numeroase cu bar propriu, parcarea, magazine, o taverna, loc de joaca pentru fetita noastra si un teren de tenis.Serviciile au fost de asemenea la inaltime. Pornind de la zborul charter pana la dotarile de nivel ridicat din camere, totul a fost de vis.


Toate acestea au facut ca suma de 1500 de euro (500 Euro/persoana, 7 zile) să constituie un premiu adus relaxarii maxime şi al visării extreme pe malurile Mării Egee facandu-ne pe toti trei sa jurăm, in focul apusului că vom reveni în acest paradis.


Dacă încă nu v-am convins, apelaţi la Family Travel care vă oferă mai multe detalii.

Un comentariu:

  1. Ai o mică provocare la mine pe blog. Aş fi onorată să o iei. E un studiu de caz.

    RăspundețiȘtergere