duminică, 22 august 2010

Festivalul Medieval "Cetăţi transilvane" Sibiu 26-29 august 2010

În urmă cu doar câteva zile îmi aminteam de Festivalul medieval din Sibiu. Am fost părtaşă la evenimente doar o zi. M-am despărţit cu greu de Sibiu însă cu dorinţa de a nu rata ediţia următoare, mai ales că este una aniversară, a X-a.


În Sibiu nu te simţi ca într-un obişnuit oraş transilvănean….este cu totul deosebit: calmul ardelenesc, meticulozitatea şi punctualitatea săsească, feţele zâmbitoare şi sociabile ale sibienilor te fac să te simţi într-o staţiune, indiferent de scopul vizitei.

Toţi cei care vor poposi în Sibiu în perioada 26-29 august 2010 se vor delecta cu scurte spectacole de teatru medieval, concerte, improvizaţii acustice, dansuri medievale, exemplificarea unor tehnici de lupta, spectacole pirotehnice. Cu toate acestea ne vor încânta diferite formaţii de dans, muzică, trupe de teatru din România, Croaţia, Germania, Serbia şi Spania.

Un comentariu:

  1. SIBIU: FII DE BREASLĂ – FESTIVALUL MEDIEVAL “CETĂȚI TRANSILVANE”
    sau MIHAI ZUGRAVUL (din Breasla Nesimțirii), omul care dintr-o mișcare măiastră de bidinea a “zugrăvit” evenimentul aducându-l in derizoriu și nesimtire!!!
    Toate ar fi fost superbe.. dar…trăim in România unde locuiesc români și unde se lucrează ca în România.
    Sunt convins ca vă sunt cunoscute aceste ipostaze. Printre alți “lucrători” care ne-au purtat, ne poartă și ne vor purta (din păcate) “renumele” în lung și lat se numară și un anumit “zugrav” … mai exact MIHAI ZUGRAVU, responsabil cu mediatizarea acestui eveniment deosebit.
    După cum se anunța “cu surle și trâmbițe” pe http://www.cetatitransilvane.eu/pressroom/concurs.php, miercuri 25 august urma să aibă loc o tragere la sorți destinată “Brelsei” Blogger-ilor.
    Dar “zugravul” tot “zugrav” rămâne. Nume predestinat așteptării. În loc să se desfășoare la ora 9.00 AM asa cum frumos anunțau pe site, iar breslașu’ câștigător să-și poată face și el un program, doar nu suntem cu toții “la liber” cum este acest MIHAI ZUGRAVU, ceasul din Turnul Sfatului bătu și ora 16 iar extragerea nu mai avea loc. Îndraznind timid să aflăm de la sursă ce se întâmplă, la această oră 16 tomnatică a zilei, importantul și de neînlocuitul “zugrav”, cu gura plină așa cum îi șade bine unui “breslaș adevărat” (probabil cu o jimblă produsă de breasla brutarilor) ne-a explicat la telefon că … este pauză de masă iar breslașii nerăbdători să mai aștepte un pic, așa cam în jur de-o oră… Doar suntem ardeleni și aici nimic nu depinde de timp și spațiu … Se făcu și ora 17 iar bătrânul ceas din turn mai bătu o dată… și tot nimic din partea “zugravului”.
    Nu contează cine a câștigat în final (dacă a câștigat!?)! Ceea ce va rămâne va fi doar gustul amar al unei organizări dominate de inconfundabilul “spirit” nesimțit și dezinteresat al unor personaje demne de tot diprețul.
    Încă o fărâmă de neseriozitate tipic românească care dă o palmă unei manifestări deosebite. Încă un eveniment clădit pe munca și entuziasmul a sute de oameni și care din pricina unui “zugrav” are de suferit ca imagine. RUSINE PE OBRAZUL FESTIVALULUI, A SIBIENILOR, și din păcate rușine nouă că acceptăm pe lângă noi armate de “zugravi” care prin nesimțire și dezinteres strică într-o clipă toată imaginea unui eveniment, unei realizări și mergând până la vârf, prin extrapolare, imaginea unei țări.

    RăspundețiȘtergere