vineri, 7 septembrie 2012

PROFI te premiază investind în educaţie

          Incontestabilă este importanţa utilizării calculatorului. Şi, chiar dacă unii mă judecă aspru pentru afirmaţia următoare, scriu cu fermă convingere că de la grădiniţă copiii trebuie lăsaţi, mai în joacă, mai în serios, să se familiarizeze cu PC-ul.
       Mi-am încheiat studiile cu mult timp în urmă, însă mă uit la generaţia pe care o las moştenire societăţii, mai precis la fiica mea: pe la 3-4 ani a început să cânte la tastatură. S-a prins ea că există o oarecare legătură între ceea ce apasă şi ceea ce apare pe ecran. După un timp mi-am dat seama că ea defapt a învăţat literele mari de tipar. Faza următoare a fost citirea şi tastarea cuvintelor scurte, bineînţeles cu ajutor „de specialitate” (doar sunt cadru didactic). Toate acestea se derulau de la sine, în joacă, o joacă bine organizată şi controlată şi, totodată, un mod plăcut şi util de a-ţi petrece timpul cu copilul.


                    Peste câteva zile începe clasa a V-a la aceeaşi şcoală unde a făcut clasele primare şi unde profesez şi eu: Şcoala cu clasele I-VIII „Horea” din Cluj-Napoca. Dacă tot fac parte din comisia de promovare a imaginii şcolii, cum să nu susţin o campanie atât de atractivă şi de mare folos copiilor din clasele I-VIII? Profi a lansat o campanie prin care şcolile cu clasele I-VIII pot beneficia de dotări cu aparatură informatică. 
               Campania „PROFI te premiaza!” powered by Vodafone se referă la acumularea de puncte prin cumpărarea de produse de la Profi: fiecare client primeşte, pe lângă bonul fiscal şi un bon nefiscal pe care sunt evidenţiate punctele primite. Aceste puncte pot fi oferite oricărei şcoli cu clasele I-VIII prin completarea numelui şcolii pe care doreşti să o reprezinţi. Se introduce bonul în urna special amenajată. În funcţie de punctajul acumulat se va realiza un clasament, iar primele două şcoli din fiecare magazin participant vor fi câştigătoare. Astfel vor fi acordate 126 de premii I (1 laptop Asus + geantă, 15 notebook Asus + husă, 16 bucăţi de mouse optic, un router) şi 126 de premii II ( un videoproiector Benq)
             Cât de bine ar prinde oricărei şcoli un astfel de cadou! Sigur că avem o sală multimedia amenajată special pentru ore de informatică. Dar sunt peste 700 de elevi în şcoală, iar orarul de acces în sală este supraaglomerat. Ar fi de mare folos o a doua sală dotată cu echipamente informatice, astfel ca fiecare clasă să poată avea acces de mai multe ori pe săptămână.
             Prin urmare, invit clienţii magazinelor Profi, profesorii Şcolii „Horea”, părinţii elevilor noştri să intre în magazinele Profi şi să opteze pentru Şcoala „Horea” din Cluj-Napoca. Aş propune Magazinul Profi din Mărăşti, fiind mai aproape de domiciliile elevilor şi de un lăcaş de cultură, Biblioteca Judeţeană "Octavian Goga", loc în care părinţii îşi pot lăsa copiii până fac cumpărăturile de la Profi. Este important să ne orientăm spre aceeaşi locaţie, altfel punctele vor fi împărţite între cele 4 magazine din oraş şi scad şansele de a fi pe primele locuri. Aştept să sosească pe e-mail-ul şcolii şi afişul prin care să fac mai bine cunoscută această campanie în rândul elevilor, părinţilor şi profesorilor.
              Încurajez şi susţin ideea de a face cunoştinţă cu informatica din primii ani de viaţă. Trebuie profitat de faptul că actualii copii sunt nativi digitali, se împrietenesc cu computerul mai uşor decât cu colegul de bancă. Această Campanie are şi un imn foarte simpatic, interpretat de copii.
              Regulamentul oficial al Campaniei, harta magazinelor participante, reclama video şi imnul pot fi consultate aici. Vă voi ţine la curent cu desfăşurarea Campaniei.
Susţin Campania "Profi te premiază" powered by Vodafone alături de Blogal Initiative, Profi şi Vodafone.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu