miercuri, 24 octombrie 2012

Campionatul Naţional de Blogging stă să înceapă

         Cel puţin de un an şi jumătate, cel puţin o dată pe zi, accesez Blogal Initiative. Precum îi spune şi numele, a fost o iniţiativă pentru dezvoltarea blogging-ului în România. Faptul că se menţine, dovedeşte faptul că şi-a atins scopul. Ca orice idee strălucită, dacă nu e dezvoltată şi împrospătată din când din când, ea devine banală. Aşa că, echipa Blogal Initiative  a venit cu noutatea: Campionatul Naţional de Blogging.

         A. Cine se poate înscrie?
Oricine are un blog.
        B.    Cum acumulezi puncte?
Scriind, pur şi simplu: atât pentru campaniile lansate, cât şi corespunzător nişei blogului (adică tot ce vrei)
        C.  Cum iei avans în clasament?
Câştigând, dovedindu-te a fi pe placul iniţiatorilor Campaniilor.
       Alte detalii găsiţi la ei acasă, sau chiar aici, întrebându-mă personal (sunt la curent, deoarece m-am înscris în acest Super-Campionat).
      Dacă m-aş axa pe o analiză swot, aş alege următoarele puncte forte:
-         Campaniile au teme diverse, care se potrivesc, la un moment dat, oricărui blogger, indiferent de nişă
-         Nu există obligativitatea participării la toate Campaniile, dar te stimulează să scrii deoarece acumulezi puncte (5 puncte pentru fiecare participare)
-         Fiecare Campanie, că participi sau nu, îţi sugerează subiecte pentru blog, iar dacă participi activ ai certitudinea că măcar iniţiatorii Campaniei citesc articolul.
         Nu-mi veneau în minte puncte slabe, aşa că, prin autosugestie, mi-am inoculat spiritul critic şi iată ce îmbunătăţiri propun:
-         Aş avea un avânt mai mare în a participa dacă aş vedea cel puţin trei premii, nu doar unul singur pe Campanie
-         Campionatul acesta am înţeles că e “nemuritor”, însă aş propune să fie desemnat periodic Bloggerul lunii sau chiar al  săptămânii.
-         Unii bloggeri scriu mai multe postări la o Campanie şi chiar se apreciază acest lucru. Pentru  a nu se tinde să se scrie mult şi prost, aş propune să fie premiat articolul, nu grupul de articole al unei persoane, astfel bloggerul care scrie de mai multe ori va avea mai multe şanse, dar nu neapărat un avantaj.
         Vă invit , dragi colegi de breaslă, să vă înscrieţi în Campionatul Naţional de Blogging pentru a susţine şi dezvolta Blogosfera din România, alături de Blogal Initiative.

2 comentarii: