duminică, 22 ianuarie 2017

Sursa pură de Omega 3 – algele crescute în ferme specializate




Ca urmare a stilulului de viață a omului modern, cercetătorii în domeniul nutriției s-au concentrat în ultimul deceniu asupra celor mai întâlnite afecțiuni: diabetul, obezitatea și incidenta bolilor cardiovasculare. Soluția a venit prin includerea acizilor grași esențiali în dieta actuală cu scopul de a ajuta organismul să își recapete echilibrul. Având în dezvoltarea durabilă și pentru a oferi o alternativă premium în schimbul uleiului de pește, specialiștii în nutriție încurajează consumul de Omega 3 în stare cât mai pură, studiile în acest sens concluzionând că algele conțin cea mai importantă sursă de acizi grași esențiali Omega 3.
Acizii grași fac parte din sectorul lipidelor și reprezintă, printre altele o sursă de energie, însă în principal sunt inclusi în dietă pentru a menține echilibrul grăsimilor în corp. Pentru că organismul nu poate sintetiza acizii grași nesaturați asa cum este si Omega 3, se recomandă ca aceștia să fie procurați din exterior, din alimentație: uleiuri vegetale, pește gras și semințe oleaginoase.
Științific vorbind, acizii grași Omega 3 fac parte din familia acizilor grași polinesaturați, fiind de trei tipuri: ALA, EPA și DHA. Pe lânga Omega 3 mai există încă două tipuri de acizi grași esențiali: Omega 6 și Omega 9, însă cel mai important este respectarea raportului 1:2 dintre Omega 3, Omega 6 și 9. În alimentația omului modern de astăzi, raportul este de 1:20, de unde și dezechilibrul grăsimilor în corp, fluctuații ale colesterolului și probleme  ale sistemului circulator, îngroșarea venelor și depozite de grăsimi.

Unde se găsesc acizii grași Omega 3?
Din pacate, în alimentația a foarte puțini români, aceștia fiind înlocuiți cu mese copioase, burgeri imenși și chiar shaorma cu fructe de mare. Nutriționiștii recomandă aceste surse de Omega 3:
-          Uleiuri vegetale (rapiță, soia) – considerate alimente pentru ”vremuri de pribegie”, aceste alimente sunt ocolite, în pofida cantității pure de acid alfa-linoleic.
-          Nuci și semințe – o altă sursă importantă de acizi grași. Nucile pot fi incluse în dietă ca și gustare, însă nu mai mult de mărimea unui pumn. De asemenea, se recomandă consumul imediat după decojire.
-          Peștele și fructele de mare – se recomandă a se consuma pește gras cel puțin o dată pe săptămână, însă cei care au adoptat o dietă vegană sau vegetariană se văd în postura de a nu putea consuma acest aliment.
-          Algele alegele marine și planctonul reprezintă o sursă brută de Omega 3 și cea mai apreciată de nutriționiști, pentru că astfel se poate evita contaminarea cu metale grele și hormoni rezultați din acvacultură.

Suplimentarea cu Omega 3 din alge crește aportul de acizi grași esențiali cu 70%
Se așteaptă de la generația de astăzi să fie longevivă. Incidența bolilor de inimă a crescut și trebuie să luăm în considerare menținerea sănătății pe termen lung. Organizația Mondială a Sănătății clasează acizii grași nesaturați ca fiind cheia unei vieți sănătoase, pe lângă alte elemente de nutriție esențiale. Două porții pe zi reprezintă cantitatea minimă necesară pentru a asigura raportul optim de acizi. 
Noile concepte de îmbunătățire a stilului de viață se concretizează în jurul consumului de alge, care au principalul rol de a susține sistemul cardiovascular și capacitatea cognitivă.

Principalele beneficii ale consumului de alge:
-          conțin un aport mare de proteine, similar cu cel al oului (este clasificat drept cea mai buna sursă de origine animală de proteine)
-          menținerea colesterolului bun la cote normale
-          menținerea sănătății arterelor prin conținutul scăzut în lipide
-          ușor de digerat
-          susținerea digestiei, evitarea constipației
-          susținerea sistemului osos (sunt de 5 până la 10 ori mai bogate în calciu decât laptele)
-          regenerarea celulelor
-          antiageing

Cum este obținut uleiul de Omega 3 din pește
Întâlnite în special în meniurile restaurantelor japoneze, algele sunt  apreciate pentru aportul nutritiv ridicat, fiind producătoare de Omega 3. Organismul uman și animal nu produc Omega 3. Conform lanțului trofic, peștele mânăcă alga și sintetizează Omega 3 în grăsime, care se găsește cel mai adesea în cap, coadă și aripioare. Pescarii îndepărtează aceste părți și prin zdrobire rezultă uleiul de pește cu Omega 3, care poate conține toxine, metale grele, hormoni și alte substanțe care rezultă din acvacultură.

B!TONIC și o echipă de experți în nutriție de la Universitatea de Farmacologie din Viena, sub îndrumarea Prof. Dr. Marc Pignitter au dezvoltat un produs revoluționar având în vedere două aspecte: calitate și inovație, pe care l-au denumit Golden Oils, o formulă unică și complexă de acizi grași esențiali, cu scopul de a îmbunătăți stilul de viață al omului modern din Europa Centrală și de Est.
BTONIC se declară împotriva pescuitului intensiv. Această practică nu face parte din codul etic BTONIC, pentru că în companie se pune accent pe protejarea mediului înconjurător și furnizarea de produse ce nu au în compoziție metale grele.
Cu ce se diferențiază față de ceea ce există deja pe piață ?
-          concentrație mărită de DHA (300mg, față de 250mg cât se recomandă în consumul zilnic)
-          capsulă mică (1cm), fără gust, fără miros, ușor de înghițit și cu înveliș vegetal
-          Recomandat și pentru  vegani și vegetarieni, femei gravide și pentru cei cu intoleranță la gluten, lactoză, fructoză
-          Omega 3 din surse premium – alga Schyzoschitrium dezvoltată în ferme specializate
-          fără hormoni, fără parabeni sau urme de metale grele.


Pentru compania B!TONIC este important să ofere cea mai pură soluție și cel mai facil mod de absorbție al acizilor grași Omega 3. Descoperirile recente arată că alga Schizochytrium este o sursă autentică de DHA și EPA și cea mai buna sursă de Omega 3. Acest lucru conferă produsului Golden Oils o serie de avantaje, precum lipsa hormonilor, lipsa organismelor modificate genetic, proces de producție în mediu controlat (pur microbiologic) și, ceea ce este cel mai important, absorbția optimizată. Așa cum oamenii aleg atent calitatea peștelui, fie crud sau gătit, noi depunem eforturi în a alege cea mai bună sursă de Omega 3 pentru produsul nostru Golden Oils. Pentru că acesta nu conține derivate sau compuși din surse animale, face ca produsul să aibă un plus de valoare: este potrivit și pentru vegani și pentru vegetarieni.

Pentru a afla mai multe despre afecțiunile pentru care se recomandă Golden Oils se poate accesa link-ul https://btonic.ro/collections/frontpage/products/golden-oils-omega-3 Sfârşitul conversaţiei sau se pot obține informații la telefon 021 79 62 747.

10 comentarii:

  1. I think I have never seen such blogs ever before that has complete things with all details which I want. So kindly update this ever for us.
    www.prime.com/mytv
    www.primevideos.com/mytv
    www.hulu.com/activate
    www.mcafee.com/activate

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumesc pentru această postare! Îl puteți distribui pe instagram și puteți Cumpără Like-uri Instagram pentru a vă promova informațiile

    RăspundețiȘtergere