sâmbătă, 13 februarie 2010

Călător prin Romania

Ştiu, este doar februarie, însă gândul meu se îndreaptă deja către concediul din vară care, în fiecare an a fost planificat cu cel puţin o lună înainte.

Suntem o familie căreia îi place să petreacă vacanţe liniştite, sătuli fiind de tumultul oraşului. Ne alegem destinaţiile în funcţie de calitatea drumurilor, de serviciile oferite, de preferinţele fetiţei noastre şi, nu în ultimul rând, de tarife.

Astfel, am colindat prin multe locuri care ne-au încântat, ne-au relaxat, am cunoscut obiceiuri nemaiîntâlnite până atunci, oameni cu care ne-am împrietenit. Am străbătut Moldova de la Vatra Dornei (care se spune că este punctul de întâlnire dintre Ardeal, Bucovina şi Moldova), Câmpulung Moldovenesc, Suceava (incluzând mănăstirile), până la Piatra-Neamţ, Roman, Târgu-Neamţ, Humuleşti, Agapia, Văratec, Târpeşti, Secu, Cetatea Neamţului.

Ne-am îndreptat paşii şi spre litoral, pentru că marea are farmecul ei. Nu se compară cu nimic o plimbare seara, pe malul mării, simţind înţepăturile scoicilor, ascultând valurile. Răsăritul de soare din mare face orice om mai romantic, cel puţin pentru moment.



Rudele noastre de la Sibiu ne-au prezentat oraşul determinându-ne să revenim anual. Sibiul este un oraş care-ţi dă impresia de staţiune în orice anotimp. La fel de atractive sunt împrejurimile, Cisnădioara, Păltiniş sau Răşinari, satul natal al marelui Cioran şi, totodată, al poetului Octavian Goga.


După acest tur al ţării, căruia cu siguranţă îi lipsesc multe locuri minunate, dar neumblate de noi, revenim la Cluj, acasă. Când tânjim după o ieşire de câteva ore, dăm o fugă la rudele noastre din Răchiţele, un sat situat în Munţii Apuseni, unde se poate vizita, printre altele, cascada Vălul Miresei.


Una dintre locaţiile nevizitate deocamdată este şi Băile Herculane, judeţul Caraş-Severin, la doar 25 de km de frontiera cu Serbia, despre care am auzit doar lucruri bune, ceea ce mă face să includ un sejur la Herculane printre planurile viitoare de vacanţă.


Articolul participa la concursul organizat de viajoa.ro cu premiu constand in 2 nopti de cazare la Pensiunea Roua de Munte din Herculane.

Un comentariu: