joi, 2 septembrie 2010

Tensiometrul – aparatul care iţi clarifică nedumeririle

Consider foarte inspirate firmele care comercializează aparatura medicală. Constat cu satisfacţie că sunt din ce in ce mai multe persoane care sunt interesate de controlul propriei sănătăţi, făcând acest lucru comod, acasă, cu sprijinul unor aparate medicale care pot fi uşor mânuite şi, totodată, uşor interpretate.

Doresc să insist prin acest articol asupra unei categorii, aceea a tensiometrelor. Cu toţii suntem, după o anumită vârstă, puţin ipohondri. De aceea, un tensiometru a devenit o „jucărie indispensabilă”, care are un loc la vedere în orice casă, pentru care avem întotdeauna baterii de schimb.


Nu glumeam când spuneam că tensiometrul este o jucărie a secolului XXI, deoarece prima cauză a decesului este cea a afecţiunilor cardiovasculare. Ştim cu toţii că a preveni este mai uşor decât a trata. Preferăm să descoperim noi că avem tensiune mare, oscilantă sau puls mărit, decât să ajungem la spital şi să fim surprinşi când ni se comunică faptul că avem o afecţiune cardiovasculară mai veche.


Tensiometrul devine parte integrantă a bagajului nostru la plecarea în concedii, alături de punga cu medicamente. Chiar şi persoanele sănătoase pot fi interesate de utilizarea tensiometrului, prin controlul de rutină sau de curiozitate. Este interesant să aflăm cum reacţionează organismul nostru în diferite situaţii: de stress, în activităţi sportive, în momente de relaxare în poziţie orizontală sau verticală, înainte sau după momente emoţionale puternice.

Folosind tensiometrul avem un mai mare control asupra corpului nostru şi, totodată, ne conferă siguranţă.

6 comentarii:

  1. ceau,esti interesata de un schimb de banner cu al meu blog?

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,

    Am navaigat in mai multe pagini pe blogul dumneavoastra si am vazut ca ati participat la concursuri.

    Va invitam sa va inscrieti la concursul organizat de Pensiuni Vile:
    Castigati un week-end de vis la Cornatel, in judetul Sibiu, la pensiunea Ivvis, la concursul pe tema frumusetilor Romaniei.

    Asteptam cu interes inscrierea dumneavoastra.

    RăspundețiȘtergere
  3. D-na Georgeta, sunt inscrisa la acest concurs prin articolul "Frumusetile patriei" din luna august.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro

    RăspundețiȘtergere
  5. O chestie trebuie totusi sa nu fie uitata, si anume faptul ca daca bateriile sunt un pic descarcate, tensiometrul va indicao tensiune ce nu corespunde realitatii. De exemplu unei persoane ce are 170/90 ii va arata 140/80.

    Sunt ok tensiometrele cu baterii, insa trebuie avuta mare grija cu interpretarea valorilor pe care le gaseste aparatul si mai ales de starea bateriilor.

    De aia mai recomandate sunt cele cu manometru sau cele cu coloana de mercur. Dar nah, la astea iti trebuie o alta persoana care sa le manuiasca :P

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut ,daca esti deacord cu un schimb de link ,te rog adauga pe site-ul tau ,linkul http://www.jocuri-masini.in/category/6/Jocuri-fotbal cu titlul Jocuri fotbal si linkul http://www.jocuri-masini.in/category/8/Jocuri-Mario cu titlul Jocuri mario ,apoi astept datele site-ului tau ,ca sa te adaug pe jocuri-joculete.org pr3 si pe viitorulinromania.blogspot.com .
    Iti multumesc !

    RăspundețiȘtergere