marți, 27 septembrie 2011

Cu Zibo copiii sunt mai fericiţi

La început de an şcolar, Zibo aduce un motiv de bucurie copiilor. Organizează două acţiuni care se vor desfăşura în Galeriile Real din cel puţin 15 oraşe din ţară:

1. Acţiunea umanitară "Schimb de jucării", organizată împreună cu Cabral Ibacka.


Cu siguranţă, toate acţiunile umanitare au un obiectiv social de sensibilizare si solidaritate, însă când acţiunea se desfăşoară de către copii, pentru copii, impactul este altul. Această acţiune trebuie demarată începând cu educatorii, învăţătorii şi profesorii care, cu sprijinul părinţilor, îi vor mobiliza pe micuţi să participe. Spre norocul meu, am dubla calitate de profesor învăţământ primar şi părinte. Fiica mea de 9 ani şi-a anunţat deja învăţătoarea despre faptul că ea vrea să facă o faptă bună (fără să-i promit nimic în schimb). Ceea ce simţi atunci când vrei să ajuţi pe cineva şi-ţi reuşeşte, cred că e un sentiment unic.

Acţiunea va avea loc în perioada 3 - 15 octombrie 2011, după un program pe care îl găsiţi aici. Cadrele didactice interesate sunt invitate să se înscrie până la 1 octombrie la invatamant@zibo.ro.

Prima etapă, când copiii vor veni să ofere jucării, cred eu că va fi un cumul de momente emoţionante. Vor veni cu sufletul lor curat, învăţând astfel să dăruiască. Vor fi nerăbdători să vadă ce surpriză îi aşteaptă din partea sponsorilor, care vor oferi vouchere de reduceri şi mici surprize. Copiii participanţi îşi vor putea alege o jucărie dintre cele colectate.

În a doua etapă părinţii pot cumpăra desenele expuse, contribuind astfel la strângerea unor fonduri umanitare de care vor beneficia tot copii, însă copii mai puţin fericiţi care, prin această acţiune, vor deveni mai încrezători, mai veseli, mai sănătoşi. Mai mult, desenele pot fi scanate şi încărcate pe Zibo.ro, în cadrul Concursului online de desene.

În calitate de cadru didactic, la ora de desen, împreună cu elevii clasei mele (clasa a III-a, Şcoala "Horea" Cluj-Napoca), am realizat desene şi colaje cu tema "Iubesc Pământul". După definitivarea unui colaj colectiv voi selecta lucrările, iar pe cele mai reuşite le voi înscrie în concurs pe Zibo.ro, iar originalele le voi expune la Galeriile Real Cluj. Micuţii pe care îi dădăcesc eu sunt foarte receptivi la asemenea acţiuni şi sunt sigură că aşa sunt majoritatea copiilor. Se simt mai responsabili când ştiu că desenează pentru binele şi sănătatea unui copil, cu care poate le-ar plăcea să se joace, însă nu pot. Ştiind că pot ajuta, copiii vor deveni mai atenţi la problemele celor din jurul lor, vor şti să asculte pentru ca apoi să fie, la rândul lor, ascultaţi, vor şti că în viaţă se pot întâlni cu diverse obstacole, însă vor gândi pozitiv şi vor găsi căi de rezolvare a lor. Îmi place să văd astfel viitorul generaţiei care azi donează jucării. Au fost impresionaţi astăzi, când le-am explicat cât de importantă este misiunea lor, chiar dacă este o activitate recreativă şi relaxantă pentru ei, pot ajuta unul sau mai mulţi copii aflaţi în impas. Au înţeles caracterul umanitar al campaniei şi sunt dornici să fie implicaţi.

Aşadar, dragi părinţi şi profesori, ascultaţi dorinţa copiilor de a oferi o jucărie din inimă şi veniţi cu ei la Real pentru a vă bucura împreună. Iar dacă micuţii sunt fericiţi, avem toate motivele să fim şi noi.

2. Concursul naţional de majorete

Organizarea aparţine tot celor de la Zibo, de data aceasta în colaborare cu Federaţia Română de Rugby. Locaţiile vor fi tot Galeriile Real, în perioada 7-8 noiembrie 2011. La şcoala în care predau cîteva fetiţe fac parte dintr-o echipă de majorete şi nu oricare, ci una dintre cele situate pe podiumuri internaţionale chiar în această toamnă. Ceea ce este cert e că echipele de majorete din Cluj au obţinut cele mai multe locuri fruntaşe. Cu siguranţă vor participa şi la concursul din noiembrie, concurs ce are ca miză obţinerea titlului de echipă de majorete a naţionalei de rugby a României. Toţi participanţii vor primi un voucher cu reduceri la articolele pentru copii. Înscrierile se fac până la 1 noiembrie la adresa office@zibo.ro.

Iată câteva momente în care copiii învaţă să ofere altora ceea ce au nevoie:







Aceste două acţiuni sunt promovate şi pe Blogal Initiative.

2 comentarii: