sâmbătă, 1 decembrie 2012

Laboratorul Verde al Reciclării a sosit la Cluj-Napoca

            Atât Laboratorul Verde al Reciclării, cât şi ECOlimpiada elevilor (despre care am scris zilele trecute) sunt gândite şi demarate cu scopul de a forma deprinderi solide generaţiei viitoare în privinţa colectării selective şi corecte a deşeurilor de ambalaje. Totul, pentru o Românie mai curată!


              Mult-aşteptatul R-ECO a sosit şi la Cluj-Napoca, în 27 şi 28 noiembrie 2012. După cum vă anunţam, şcoala la care predau nu era inclusă în traseul Laboratorului, însă prin amabilitatea unor persoane (importante!), le spun şi numele, a fost posibilă participarea elevilor mei. Cei care i-au făcut fericiţi sunt: Cristi Birta - chinezu.eu, Gabriela Neacşu de la EcoRom şi Mihaela Dumitraşcu, reprezentanta în teritoriu, cea care le-a povestit copiilor atât de clar, concis şi pe înţelesul lor, procedeul jocului interactiv.



         R-ECO, mascota laboratorului, a avut un rol foarte important: s-a jucat cu micuţii înainte de a intra în laborator. Odată intraţi în autocar au primit ochelari 3D pentru vizionarea unui scurt film şi pentru a-i introduce în tema jocului interactiv. Scorul de 142 de puncte şi brăţara obţinută drept premiu, le-au făcut copiilor ziua deosebită, ieşită din rutina şcolară. Mai mult, prin joc au reţinut şi esenţialul în ceea ce priveşte colectarea selectivă.





            Pentru că “Repetitio mater studiorum est” (Repetiţia este mama învăţăturii) zice un proverb latin, să ne reamintim cum colectăm selectiv corect:
  •  IDENTIFICĂ deşeurile de ambalaje din locuinţa ta!
  • PRESEAZĂ deşeurile de ambalaje din plastic şi metal sau cartoanele, înainte de depozitare, pentru a economisi spaţiul!
  • DEPOZITEAZĂ deşeurile de ambalaje separat de gunoiul menajer!
  • DEPUNE deşeurile colectate separat în containerele galben, verde şi albastru şi alb.
Sursa: colecteazăselectiv.ro

             Nu închei acest articol fără a aminti cititorilor principalele motive pentru care e necesar să colectăm selectiv şi să valorificăm deşeurile de ambalaje:
-         reducerea poluării mediului înconjurător
-         economisirea energiei
-         protejarea naturii şi a resurselor ei
-         reducerea poluării aerului, apei şi solului
-         reducerea suprafeţelor de teren ocupate cu depozitele de gunoi
          Laboratorul Verde al Reciclării îşi continuă drumul până în 21 decembrie 2012, după cum urmează: Zalău, Baia-Mare, Satu-Mare, Arad, Deva, Târgu-Jiu, Craiova, Alexandria şi, reîntoarcerea triumfală la Bucureşti.
Sursa: colecteazăselectiv.ro


Am participat la această campanie cu drag, alături de Blogal Initiative.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu