sâmbătă, 19 ianuarie 2013

ASUS VivoBook - Un univers la degetele tale!



          Oare de ce ne tot mirăm că timpul „zboară”? Nu este adevărat! În comparaţie cu rapiditatea cu care avansează tehnologia, timpul stă pe loc. E ca o luptă pentru supravieţuire....cine ţine pasul evoluează, cine nu, se plafonează şi se blazează.
           Dacă tot am luat ca punct de plecare şi de referinţă timpul.....oamenii încep tot mai mult să pună preţ pe el. „Time is money”, auzim deseori. Am ajuns în era în care lucrurile nu se mai fac pe rând, ci simultan. Din dorinţa de a eficientiza timpul, mintea omului inventează te miri ce „portiţe” pentru a scurta perioada de lucru, ceea ce este firesc, atâta timp cât avem şi cu ce.
          ASUS (cine altcineva?), se preocupă permanent de aceste aspecte. Nu pierde vremea şi ne surprinde mereu cu produsele lor inedite, de o utilitate la care unii nici nu ne-am gândit vreodată. Aşa este şi seria de portabile VivoBook, odată cu care Asus a introdus ecranele IPS cu suprafaţă capacitivă multi-touch.
          Chiar mă întrebam deseori: de ce multă lume foloseşte încă mouse-ul clasic la laptop? Doar orice laptop este prevăzut cu touchpad tocmai pentru a fi portabil. N-am căutat răspuns la această întrebare pentru că, din proprie experienţă vă spun, mi-e incomod touchpad-ul.
          Cu certitudine, cei de la Asus au studiat această problemă şi iată că au găsit soluţia salvatoare: ecranul tactil. În acest caz, nu mai trebuie să ne îndesăm „maţul cu şoarecele” în geantă, nici nu ne mai stressăm că fuge cursorul pe unde nici nu te-aştepţi, ci putem lucra relaxaţi, prin simpla atingere a ecranului.

           Tehnologia touchscreen are potențialul de a revoluționa fiecare moment al vieții noastre de zi cu zi. La scurt timp după ce a prezentat linia sa de tablete Tab Vivo, ASUS lansează o serie nouă de laptop-uri VivoBook S200 și S400 ce prezintă toate funcționalităţile touch-screen ale „fraților” mai mici, dar cu caracteristici suplimentare, răspunzând pretenţiilor pe care utilizatorii le așteaptă de la un laptop.
          VivoBook S200 şi S400 oferă toate gesturile tactile pe care le-am dori de la un smartphone sau tabletă. Tastatura şi trackpad-ul permit utilizatorilor şi accesul la controalele tradiţionale pentru anumite funcţii. Tototdată, VivoBook S200 și S400 vine cu Windows 8 Home Premium instalat, ce oferă o interfaţă nouă, special concepută pentru touchscreen făcând ca noul laptop ASUS să profite de aceste caracteristici. Ecranul multitouch de 11.6-inch HD LED  (1366 x 768), touchscreen capacitiv oferă toate funcţionalităţile la care v-aţi aştepta de la un compact sau smartphone, dar într-un dispozitiv mult mai mare.

           Ecranele tactile au multe avantaje:

-    un ecran tactil este foarte intuitiv;

-    uşor de utilizat (ca utilizatorul pur şi simplu atinge ceea ce el sau ea vede pe ecran;

-  operarea unui afişaj vizual de alegeri necesită mai puţin efort şi este o formă de manipulare directă, uşor de învăţat;

- sunt cele mai rapide dispozitive de indicare, oferă o coordonare ochi-mână mult mai eficientă decât folosirea unui mouse, tastatură sau touchpad şi sunt mai durabile.

         Această tehnologie oferă un control intuitiv inovator atunci când utilizarea tastaturii şi mouse-ului sunt incomode.

         Tehnologia touchscreen:

-         face utilizarea mult mai plăcută şi convenabilă, deoarece utilizatorii pot fi în măsură să interacţioneze direct cu laptop-ul folosind mâinile lor la fel cum interacţionează cu lumea reală;

-         oferă utilizatorului "accesul în timp real", accesul la informaţie este mult mai precis, rapid si exact;

-         prevede, de asemenea, "o utilizare mai uşoară" chiar şi pentru copii.

Spaţiu, mobilitate, durabilitate, viteză, confort, durabilitate şi uşurinţă la curăţare
             
           Touchscreen-ul oferă acces rapid la orice şi la toate tipurile de mass-media digitale la nivel de expert. Seria dispune de procesoare până la Intel Core i7 3517U, touchscreen foarte precis pentru utilizare intuitivă combinând controlul tactil, viteza unui SSD și capacitatea de stocare a unui hard disk într-un design foarte subţire. Texturile ultra-subţiri din aluminiu oferă durabilitate ridicată și un aspect elegant. Fiecare dintre portabile integrează sunetul ASUS SonicMaster şi funcţia instant-on ce permite reluarea lucrului în 2 secunde. ASUS oferă fiecărui utilizator de VivoBook şi 32GB spaţiu în WebStorage pe o perioadă de 3 ani.
           VivoBook S200 şi S400 oferă simbioza ideală pentru Windows 8: combinaţia dintre notebook-uri convenţionale şi touchscreen. Acest lucru permite atât rularea programelor tradiţionale, cât şi a aplicaţiilor specializate. Noua serie VivoBook S200 şi S400 prezinta un laptop mic genial, cu un aspect deosebit, beneficiind de performanţă şi portabilitate excelente, toate la un preţ extrem de agreabil, reflectând spiritul ASUS Customer Happiness 2.0, menit să ofere un stil de viaţă activ şi plin de satisfacţii.

Cu acest articol particip la Competiţia Blogwars3.

3 comentarii:

  1. Mult succes in competitia BlogWars 3!

    Prima tema a fost una foarte frumoasa care m-a facut efectiv sa-mi doresc unul laptopurile prezentate (S400), dar inca nu iau nici o decizie pentru ca vreau sa vad spre ce alte minunatii tehnologice ne mai atrage atentia aceasta competie.

    RăspundețiȘtergere
  2. L-ai meritat, ai avut un articol placut.

    RăspundețiȘtergere