- Este mijlocul verii, se aude vocea drăgălaşă a fetiţei.
Nu am reacţionat imediat dar, în câteva secunde, mintea mea a calculat cât a mai rămas din vacanţa mare, de care ne bucurăm doi din cei trei membri ai familiei. Astfel că m-am auzit spunând:
- Diseară avem Consiliu de familie, iar pe ordinea de zi este doar un subiect: stabilirea locaţiei şi a duratei concediului.
Până la „ceasul marilor hotărâri” m-am documentat pentru a prezenta oferte complete şi pentru a ne fi mai uşoară alegerea.
După deliberări, prin excluderea locaţiilor deja vizitate, am hotărât ca anul acesta să străbatem un drum de aproximativ 280 de km de la Cluj-Napoca la Băile Govora, un drum cu urcuşuri şi coborâşuri între două oraşe care sunt situate aproximativ la aceeaşi altitudine, 350-400 m.
Govora - vedere generală
Mă veţi întreba: „De ce Govora?"
- n-am fost niciodată în Oltenia
- anul acesta sunt 100 de ani de la numirea ei ca staţiune balneo-climaterică
- împrejurimile adună multe monumente istorice şi de artă, muzee, mănăstiri care au propria legendă şi care abia aşteaptă să fie admirate
- având în vedere că afecţiuni respiratorii pot avea şi cei mici, mergem pe principiul “să previi este mai uşor decât să tratezi”, astfel că o ducem şi pe fetiţa noastră de 8 ani
Govora - izvoare termale
Govora - izvorul Ferdinand
- este numită "staţiunea fără vârstă" însă, totodată este şi „staţiunea tuturor vârstelor” deoarece menţine familia unită, adunând trei generaţii (pe principiul 3 în 1), fiecare găsind relaxare, confort, refacere.
Bălăceală pentru toţi
Nu cunosc staţiunea, însă bântuind în spaţiul virtual am rămas cu impresia că fiecare membru al familiei mele va rămâne cu amintiri frumoase din aceste locuri. La întoarcere vă voi povesti mai multe.
- Mami, bagajul meu e pregătit!...
Acum 2 luni
Chiar frumoasa statiunea, insa chiar ca are un nume ciudat :-? .
RăspundețiȘtergere