Ştim cu toţii că bolile cardiovasculare sunt pe primul loc între bolile care cauzează decesul, în întreaga lume. Medicii se luptă cu pacienţii care au astfel de probleme, oferindu-le cele mai bune sfaturi: o alimentaţie raţională, multă mişcare şi un program bine organizat de odihnă activă şi pasivă.
Pentru persoanele predispuse la boli cardiovasculare, un aparat foarte util este tensiometrul. Acesta, desigur, trebuie să aibă rol strict informativ, deoarece nu suplineşte un consult de specialitate. Totuşi, un tensiometru poate salva vieţi. Folosirea unui tensiometru implică şi o minimă cunoaştere a unor intervale şi valori normale ale tensiunii şi pulsului, valori pe care le regăsim la orice model de tensiometre. Constatarea unor valori anormale trebuie să fie un semnal de alarmă şi, în acest caz, este indicat să se apeleze la medicul cardiolog.
Pentru achiziţionarea tensiometrului potrivit cerinţelor familiei, se poate opta pentru:
- tensiometre aneroide profesionale
- tensiometre digitale
- tensiometre cu stetoscop
Orice tip de tensiometru alegeţi, va avea o listă de instrucţiuni care vă va ajuta să interpretaţi corect valorile afişate. Din punctul de vedere al preciziei, tensiometrele cu stetoscop necesită o cunoaştere mai minuţioasă.
Întreţinerea tensiometrelor este foarte simplă, fiind alimentate cu baterii obişnuite. Afişajul este suficient de clar şi mare, încât chiar persoanele în vârstă să se poată descurca uşor.
Acum 2 luni
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu