-
Veninul de albine este antiinflamator, analgezic,
are proprietăţi antibiotice, combătând stafilococul auriu şi diferite bacterii,
reglează ritmul cardiac, scade tensiunea şi are efect anticoagulant şi
antireumatic.
Am început cu
veninul însă de la albine mai beneficiem şi de alte produse cel puţin la fel de
folositoarea în menţinerea sănătăţii:
-
Propolisul
este o răşină pe care albinele o recoltează de pe mugurii unor arbori.
Cu el se astupă crăpăturile stupului, se lipesc ramele între ele şi este ca un
medicament pentru păstrarea sănătăţii coloniei.
-
Polenul conţine foarte
multe substanţe, vitamine şi săruri; are efect energizant, creşte capacitatea
de concentrare şi memorare (dacă tot începe şcoala), indicată în arteroscleroză,
hipertensiune şi fragilitate vasculară
-
Lăptişorul de matcă este
cel mai energizant aliment, fiind o vitamină naturală
-
Căpăcelele
de pe faguri conţin un antibiotic util în bolile aparatului respirator
-
Apilarnilul,
numit „lapte de taur” este un concentrat de hormoni steroidieni folosit în
bolile autoimune
-
Ceara
e utilizată în cosmetică şi medicină.
Combinaţia supremă de miere, propolis şi polen, un energizant 100% natural,
este produs de o firmă din Satu-Mare, pe care o puteţi contacta după ce vizitaţi
blogul lor, numit chiar „Mierea de albine”.
Nu întâmplător am lăsat la urmă mierea de albine, un aliment complex, este
perfect igienic şi antiseptic. Multă
lume cunoaşte mierea ca fiind unul dintre cele mai indicate alimente atât în
tratarea, cât şi în prevenirea multor boli. Puţini ştiu însă, faptul că albinele
pornesc din stup, zboară în arii concentrice până la 6 km, după care se întorc
şi execută un dans deasupra stupilor. Karl von Frisch, etolog austriac, a fost
printre primii cercetători care au descifrat dansul albinelor: în ce direcţie
se află sursa de polen, cât de bogată e şi care este distanţa.Vara aceasta am asistat la diverse operaţiuni care ţin de apicultură. L-am ajutat pe unchiul meu, care a gasit în apicultură un hobby, să scoată fagurii, să-i descăpăcească şi să extragă mierea prin centrifugare.
Poate se moşteneşte această pasiune spre generaţia celor mici, care deocamdată doar degustă mierea şi dau din mâini când îi deranjează vreo albinuţă nevinovată.
Închei astfel partea a II-a a participării mele la Campania susţinută de Blogal Initiative, referitoare la beneficiile mierii de albine.
Foarte frumoase articolele si la subiect.
RăspundețiȘtergereMultumesc pt participare.
Pot munci pe brânci zilele acestea fiindca urmeaza sa ma energizez cu produsul pe care abia astept sa-l primesc. Multumesc.
RăspundețiȘtergere