miercuri, 28 octombrie 2009

Dezamăgirile unui “Gigi Contra”

‘Opa… “…ce ţi-ar plăcea să descoperi pe site-ul celor de la Toyota?... Eheeee, ce ocazie mai bună de găsit “paiul din ochiul vecinului”? Adevărată mană cerească pentru un veşnic nemulţumit. Toyota la mâna “criticului”! Cu siguranţă voi găsi nenumărate “lipsuri” pe un site, mai ales cu domeniul .ro.
Să trecem la treabă, pentru a ne încadra în termenul limită impus de PC NEWS pentru concursul SuperBlog 2009 la care particip. Deschidem Google, tastăm adresa şi .... iată-l: http://www.toyota.ro. Ia să vedem ce am dori să găsim. Începem “hoinăreala” pe site. Browse, browse .... browse ... browse. Ups’!

Tot ce credeam că nu voi găsi există şi nu numai că există dar e prezentat la un nivel înalt de profesionalism. Nu se poate! Un adevărat “profesionist” în ale criticii nu se poate să nu găsească un punct slab, un lapsus informatic, un… “ceva” omis de http://www.toyota.ro. Şi o iau de la capăt. Browse, browse .... browse ... search ... search ... şi din nou browse. Nimic! Speram să nu găsesc detalii tehnice amănunţite...dar sunt, aveam o presimţire că nu voi găsi filmuleţe de prezentare a modelelor ... le-am găsit. M-am agăţat, în ultimă instanţă, de design şi aspect. Super!!! Viteză de accesare ... “zboară”!
Am început să simt cum mă apucă deznădejdea.

Chiar nimic de criticat???
Chiar nici un sfat “profi” de dat?

Nope! Băieţii care au “produs” www.toyota.ro au ştiut ce fac, iar cei de la Toyota România au ştiut exact ce să ne ofere… mai precis cam tot ce poate interesa un potenţial client sau doar un simplu privitor.
Totuşi, ceva, ceva tot am găsit … aş fi dorit un pic de originalitate. Cam seamănă site-ul autohton .ro cu "fratele" din State http://www.toyota.net/. Dar probabil este o regulă impusă de brand. Oricum asta “nu se pune”. E prea puţin în comparaţie cu „ oferta vizuală” şi tehnică dusă aproape de perfecţiune.

Dezamăgit, închid browser-ul şi îmi zic, ca un adevărat “Gigi contra” ce sunt, că aşa ceva nu poate să existe ... probabil mi s-a părut ... nu se poate să fie adevărat. M-am consolat cu ideea că e o excepţie (care, bineînţeles, întăreşte regula).
Şi totuşi ... http://www.toyota.ro are de toate. Ceea ce doream să descopăr au dorit şi cei care administrează site-ul. Mă declar învinsă şi recunosc calitatea.

7 comentarii:

  1. Nu stiu ce sa zic, mie mi se pare ca .ro e destul de diferit totusi fata de .net. In orice caz, imi place articolul :).

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt sigur ca webmasterul responsabil cu site-ul toyota.ro nu e incepator...

    RăspundețiȘtergere
  3. Na, ca am reusit sa sterg comentariu!
    Spuneam asa... bine ca ne-au mai slabit cei de la pcnews cu probele zilnice, ca m-ai avem putin timp si de vizite!
    Nici eu nu i-am criticat,insa na... le-am sugerat si eu ceva acolo!

    RăspundețiȘtergere
  4. *daninho Sunt de acord cu tine.
    *florytutu Poate ne pregătesc o avalanşă săptămâna viitoare....3 pe zi...

    RăspundețiȘtergere
  5. mai bine mai rarut ca e mai dragut! ;) despre pagina .ro prefer sa nu comentez ... nu prea am ce! :D cu sigurnata dupa acest concurs vom vedea alta fateta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Vai, dar cat de multe browse si search! Asa e bine, esti un blogger care se documenteaza. Spor la "sarciuit"!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cool article!
    Ai facut treaba buna, insa solutii de imbunatatire nu prea ai gasit :))
    Bafta!

    RăspundețiȘtergere