luni, 28 ianuarie 2013

12 plante - un produs complet



            Închei azi serialul 12 plante cu ultimele trei componente, dar nu cele mai neînsemnate, deoarece toate cele 12 au rolul lor în produsul de care vă vorbesc. Celelalte 9 plante componente, cu beneficiile lor, le găsiţi aici, aici
aici sau chiar aici.
 Orzul verde (Hordeum vulgare L)

           Orzul este un tip de cereală integrală bogată în fibre şi proteine care oferă numeroase beneficii pentru sănătate celor care îl consumă. Fiert, orzul are o aromă delicioasă de alune şi textura gumată. În plus, orzul este o sursă excelentă de carbohidraţi şi poate fi consumat la micul dejun.

           Consumul de orz poate contribui la echilibarea nivelului de zahăr din sânge graţie celor opt tipuri de aminoacizi esenţiali care se regăsesc în compoziţia sa. Importante pentru instalarea senzaţiei de saţietate sunt fibrele alimentare şi cantitatea de zinc.

Stejarul (Quercus robur)



             Scoarţa de stejar are efect astringent, hemostatic si antiseptic. Foarte utilizată în trecut, scoarţa de stejar era recomandată în tulburări digestive ca antidiareic şi ca antidot în intoxicaţiile cu alcaloizi sau săruri toxice metalice (plumb, cupru, stanin).
      Stejarul, în viziunea marelui Eminescu măreşte, prin coroana lui, câmpul ceresc de alunecare al lunii: ,, Putut-au oare-atâta dor/ În noapte să se stingă/ Când luna trece prin stejari/ Urmând mereu în cale-şi,/ Când ochii tăi, tot încă mari,/ Se uită dulci şi galeşi?”.

Ginkgo Biloba


          Ginkgo Biloba este unul dintre cele mai vechi specii de copac. Acesta este capabil să supravieţuiască până la 1000 de ani şi poate ajunge la o înălţime de 120 de metri. Gingko biloba este o plantă medicinală cu ramuri scurte, frunze în formă de evantai, fructe necomestibile şi produce un miros puternic. Chinezii au folosit secole de-a rândul această plantă.

          În medicina tradiţională această plantă este folosită pentru a trata tulburările circulatorii, pentru a spori memoria, reducerea lipsei de energie şi a oboselii mintale, creşte eficienţa metabolismului, stimulează nivelul de oxigen din creier.

              Gingko biloba poate fi utilizat pentru a ajuta la controlul colesterolului, care este de obicei legat de întărirea arterelor ajutând şi la relaxarea vaselor contractate.

Bucuraţi-vă de beneficiile celor 12 plante!
În curând, tot pe www.12plante.ro va fi lansat produsul 12 copaci, pe care tot Mama-Natură îl patronează.
Să nu uităm că  Blogal Initiative susţine această Campanie.

Un comentariu: