sâmbătă, 8 octombrie 2011

American Tourister, exclusiv la Real

“Amintirile mă chinuiesc, amintirile mă răscolesc”...când mă gândesc la umerii mei în prima zi de concediu. N-am inventat eu trolerul, însă mă gândeam de mică la variante, atunci când mama îmi spunea: „Pune-ţi în bagaj doar atât cât poţi duce”. Nu visam că vine un cavaler să-mi ducă bagajul, însă îmi treceau prin minte diverse metode de transport al lor fără un efort fizic: inclusiv pe cap, ca şi chinezoaicele.

Am neglijat asemenea achiziţie, recunosc. Anul trecut m-a luat prin surprindere o ieşire de câteva zile în Londra. Din acea zi am înţeles de ce este indispensabil un troler:

- nu stai cocârjat până la punctul de cazare, ci poţi admira locurile din jur
- nu apari la hotel transpirat şi stors de oboseala, ci te prezinţi fresh, cu zâmbetul pe buze
- te poţi opri pe traseu să studiezi harta sau să bei o citronadă fără să trebuiască să-ţi murdăreşti geanta, lăsând-o din mână
- poţi scotoci în voie prin troler fără să ţi se facă rău stând cu capul în jos

Între timp, am trecut la lucruri mai serioase: ne-am mutat. Şi ce face românu’ când se mută? Aţi ghicit: bagajele. Am început să cerşesc la non-stop-ul de la bloc cutii pentru a-mi ambala lucrurile. Un vecin isteţ din cale-afară, văzându-mă cum transform scara blocului în sală de forţă, în loc să mă ajute, începe a-mi da sfaturi:

" - Decât să..., mai bine....în loc să..., mai bine ia-ţi un troler". Atunci mi s-a aprins un beculeţ, mi-am amintit că „gura păcătosului adevăr grăieşte” şi, fără să-i mulţumesc pentru idee, m-am folosit de ea.

Şi cum de 5 ani (în Cluj de 4) tot ce caut începe la Real, fac o listă la repezeală, cu titlul „Troler”. Hypermarket-ul m-a întâmpinat cu ceea ce aveam nevoie: multe şi diferite bagaje.


Aflu că American Tourister tocmai a început o campanie în perioada 15 septembrie 2011 – 15 februarie 2012, timp în care pot fi achiziţionate puncte bonus la fiecare 40 de lei cheltuiţi la cumpărături. Cu 20 astfel de puncte pot cumpăra bagaje American Tourister cu 60 % mai puţin. Punctele acumulate pot fi folosite până la sfărşitul lui februarie. Greul abia acum începe, fiindcă am de ales. Setul de două trolere îmi face cu ochiul.

Gândurile mele zboară la concediul care se apropie. Am acumulat două motive serioase pentru a-mi cumpăra troler: mutatul şi concediul.

Criza mă tot trezeşte la realitate când îmi propun cumpărături deosebite, care nu fac parte din lista săptămânală, listă cu care Hypermarket-ul Real Cluj s-a obişnuit de 4 ani încoace. Căruţul deja ştie să meargă singur printre raioane, iar maşina îşi cunoaşte locul de parcare (cu toate că am „mângâiat” la un moment dat un stâlp). Am făcut această divagare, deoarece se impune o urare din suflet: „La mulţi ani!”

Revenind la ceea ce mă arde, sunt la faza de tatonare, deoarece doresc să beneficiez şi de reducerea de 60%, însă mai am de acumulat 3 puncte bonus, pe care le voi primi săptămâna viitoare „dintr-o suflare”.

Într-un final am decis că-mi voi cumpăra setul de două trolere. Se pare că nu mă pot deconecta de la gândul relaxării totale. Nu e prima dată când vom cutreiera zona Agapiei. Acele locuri sunt o oază de linişte, cum numai în descrierile lui Creangă şi în poeziile lui Eminescu mai întâlneşti. Îmi doresc să stăm cât mai mult, prin urmare bagajele noastre vor fi pe măsură.

Structura ranforsată a trolerului îmi certifică faptul că liniştită pot să aşez încărcătorul de baterii pentru aparatul foto şi tensiometrul, fără a avea emoţii de strivire. A fost un geniu Sol Kofller, cu această invenţie a bagajelor de vinil, la doar 1 $ în anii ’30. Nu întâmplător a cumpărat Samsonite compania în anii ’90.

Optimistă cum sunt, pentru mine visele devin întotdeauna realitate, aşa că nu-mi rămâne decât să aştept următoarea sesiune de cumpărături la Real pentru a-mi completa cardul bonus special şi a-mi cumpăra baza de pornire într-o călătorie, bagajele.


Aceasta a fost proba nr. 2 din concursul SuperBlog, organizat de PcNews.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu