duminică, 16 octombrie 2011

Oktal - Punct de atracție

Oktal lansează în premieră la CeBIT 2111 Seria Oktasus KX 3000

"La fiecare 18 luni, cu siguranță, vom constata o dublare a capacității de memorie, a vitezei și a altor performanțe a PC-urilor" …Legea lui Moore privind tehnologia PC.

Transmit de pe satelitul X20, de la CeBIT 2111, în aceste zile inima lumii digitale, unde peste 10.000 de firme din peste 108 ţări îşi prezintă ultimele produse şi performanţe din domeniul IT.


Agitaţie mare la standul producătorului Oktasus care, alături de principalul distribuitor al produselor lor, multinaţionala OKTAL, îşi lansează cea mai rapidă şi performantă gamă de calculatoare din lume (performanţe de 127 petaflops) (FLOPS - Floating point Operations Per Second - operaţii în virgulă mobilă pe secundă) şi care surclasează “supercomputerul” CRZ produs de chinezi, care ani de-a rândul a dominat piaţa cu ai săi 85 petaflops. Bazată pe un Hex CPU (tehnologie hexagonală pe fibră optică) de până la 128 THz, NIM (Neuronal Imagining Memory – simularea artificială a rețelei neuronale) şi având mediul de stocare de tip HDNA (ce poate ca într-un singur gram de DNA informatic să stocheze mai mult de un trilion de tera de informație), gama de computere Oktasus KX 3000 beneficiază de tehnologia de ultimă oră FLIDT (Faster than Light or Instant Data Transfer) bazată pe folosirea capacităţilor şi performanţelor photonilor, mai exact pe proprietatea luminii de a transporta informaţii.


De asemenea, prin această gamă, se vine în întâmpinarea dorinţelor clienţilor şi anume posibilitatea configurării pe loc a viitorului PC, astfel oricine îşi va putea alege configuraţia adaptată necesităţilor personale exacte.

“... este o gamă accesibilă oricărui tip de consumator şi prin metoda autoconfigurării pe loc a sistemului, acesta poate fi adaptat oricărui scop: de la cel economic, de cercetare sau social, al reţelelor virtuale, până la cel de gamming de ultimă generaţie. Cel mai răspândit tip de LAN gamming, "MMORPG" (Massively Multiplayer Online Role Playing Game), poate fi înlocuit cu crearea şi participarea la lumi virtuale cu aplicaţii din cele mai diverse (economice, sociale, comerț, învățământ)" a afirmat CO-ul Oktasus, cu ocazia lansării.


Cu greu îmi fac loc şi reuşesc să-i iau o declaraţie scurtă managerului general OKTAL: “…după cum ne-am obişnuit, reprezentanţele noastre din toată lumea sunt pregătite să primească noul val de produse Oktasus dotate cu aceaste tehnologii de vârf. Vom distribui o gamă largă de calculatoare cu cele mai vaste destinaţii: computere ce vor echivala creierul uman (cu utilizare prioritară în proiectare, cercetări spațiale și medicină), computere nanoscale, optice, DNA, Quantum (ce folosesc direct principiul quantum al puterii atomilor), computere ce vor putea fi folosite de animale, servere pentru reţele globale, micro computere.”

Ca o premieră, toate aceste PC-uri nu vor mai necesita un reboot, putând cu uşurinţă să citească gândurile operatorului, se vor baza pe un display holografic de înaltă rezoluţie şi pe un sunet spaţial surround de ultimă generaţie.


Odată cu lansarea noilor produse Oktasus, universul lumilor virtuale (Shared Space) va primi o altă semnificaţie şi folosinţă, utilizatorii putând participa la o infinitate de acţiuni simultan. De asemenea, învățământul va deveni un domeniu de aplicabilitate imediat, cu beneficii incomparabile, a unei game imense de forme de la cele 3D la cele holografice, de la biblioteci cu baze de date accesibile imediat, la reţele mondiale de învăţământ şi schimb de experienţă.

A transmis pentru OKTAL, de pe X20, trimisul special, Felicia Popa.

Această ficţiune reprezintă proba 5 a concursului SuperBlog 2011.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu