sâmbătă, 7 noiembrie 2009

4 muşchetari internauţi

Libertatea de mişcare în world wide web oferită de routerul portabil wireless 3G-6210n

Gata cu limitarea unui spaţiu închis, bine delimitat de restrângerile unui router obişnuit. De acum Edimax ne oferă posibilităţi multiple de accesare în grup şi de creare a unei reţele în orice spaţiu, prin lansarea pe piaţă a routerului portabil wireless 3G-6210n. Pentru detalii accesaţi aici.
Cu o interfaţă ce suportă 3G/3.5G (UMTS/HSDPA/CDMA), cable/ xDSL modem şi protocol WAN: PPPoE /Static IP/PPTP/Dynamic IP /L2TP şi cu ajutorul unui modem 3G poţi împărţi internetul cu prietenii aproape în orice locaţie. Înainte de a-l utiliza poţi trece şi pe aici. Ai şi autonomie, deoarece routerul oferit de Edimax dispune de o baterie incorporată li_ion aşa că … la drum sau la… treabă.

La treabă, nu! Mai las munca pentru serviciu şi profit de router în scopuri relaxante. Împreună cu prietenii noştri de familie alcătuim un adevărat grup de 4 muşchetari … microbişti aflaţi într-o continuă luptă cu microbul fotbalului, din care, recunoaştem, ieşim cam întotdeauna învinşi. Nu rezistăm tentaţiei să urmărim meciurile echipei favorite CFR Cluj. Problema e că nu suntem nici unii abonaţi la RDS aşa că până acum ieşeam cu toţii la o pizza şi ne înghesuiam în jurul unui laptop să urmărim pe net meciurile. Acasă nu ne prea ieşea figura, fiind înconjuraţi de “cavalerii cardinalului”, mai bine zis de copiii aflaţi în dotarea personală a fiecărei familii, cu care duceam un adevărat duel pentru supremaţia asupra calculatoarelor.
De acum gata. Victorie deplină!!! Când avem un meci “restricţionat” GSP TV, o tăiem rapid în oraş, ne “localizăm” într-un mediu propice, “înfigem” modemul în “laptopul mamă”, configurăm rapid routerul şi, fiecare cu “lap-ul” în faţă savurăm liniştiţi atât meciul cât şi pizza (eventual berea). Şi uite aşa, “cei 4 muşchetari” cât şi “cavalerii cardinalului” şi-au atins scopul: supremaţia asupra net-ului şi savurarea propriilor “nevoi” internaute.

Aşteptăm cu nerăbdare venirea verii să putem ieşi la o iarbă verde în locul unor “afumate taverne” deoarece temperaturile joase care urmează determină disfuncţionalităţi routerului, care “serveşte”, conform specificaţiilor tehnice, doar temperaturi de peste 0 grade Celsius.

În final nu putem decât să ne “încrucişăm” laptopurile şi să “debităm” sloganul vechilor muşchetari: “Toţi pentru unul, EDIMAX cu 3G-6210n pentru toţi!”

2 comentarii:

  1. Imi place paralela la povestea muschetarilor :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Și eu aș avea nevoie de o chestie d-asta :)) că m-am săturat de fire prin casă și lipsă de net pe unde plec.

    RăspundețiȘtergere