A mai trecut o vară în care n-am făcut nimic pentru confortul meu, ca bloggeriţă: am suportat toată vara cu stoicism căldura emanată de laptop, mi-au transpirat buricele degetelor scriind, fiind nevoită să fac pauză de uscat la ventilator (nu la cel al laptop-ului...măcar de-aveam aşa ceva).
Am hotărât că nu aştept vara următoare să fiu în aceeaşi situaţie, drept pentru care am făcut următorul Proiect:
1. Balanţă de venituri şi cheltuieli din care să reiasă o sumă la care aş avea acces în următoarele 10 luni.
2. În funcţie de acea sumă voi alege. Recunosc, acest punct doi e deja consumat, deoarece am tras cu ochiul la ofertele Asus .
3. Rog un specialist să-mi confirme alegerea.Orice ar spune, tot Asus K voi alege.
4. Sosirea cu alai pe biroul meu pe care, promit că voi face ordine (măcar de data asta).
5. Botezul – trecerea datelor, ceea ce înseamnă ore în şir de muncă.
6. Feed-back-ul – confortul unei suprafeţe răcoroase de lucru şi nu numai (detalii în cele ce urmează)
7. Recompense - momentul în care voi rosti, cu satisfacţie: „Fiindcă ai atâta grijă de mine, voi fi şi eu atentă cu tine...ţi-am luat o măsuţă...da, ţie, pentru a-mi aşeza cafeaua dimineaţa, astfel nu o voi mai vărsa pe tastatura ta.”
De ce am ales cu atâta înverşunare Asus K53SV-SX379D? Dacă aruncaţi o privire, vă convingeţi singuri. Şi fiindcă femeie sunt, bineînţeles că nu am neglijat aspectul: laptop-ul ales se bucură (alături de mine) de un design agreabil, liniştitor, aşa cum am nevoie , avănd în vedere că un blogger e în stare să stea ore în şir, iar privirea sa se intersectează cu aceeaşi imagine, planul doi fiind, parcă inexistent. Ca să nu mai zic de sonor: uneori, atât de mult mă acaparează “bijuteria”, încât uit să mănânc, nu aud nimic din ceea ce se întâmplă în jurul meu, dar admir şi mă bucur clipă de clipă de un laptop mulat pe aşteptările mele.
Cu revoluţionarul design IceCool, ASUS a reuşit să evite neajunsul tuturor laptop-urilor, încălzirea excesivă a feţei frontale. ASUS obţine prin această tehnologie şi prelungirea „vieţii” componentelor, ştiut fiind faptul că o temperatură ridicată reduce semnificativ termenul de funcţionare. Plasarea „inteligentă” a ventilatoarelor interne face ca temperatura suprafeţei de lucru să fie cu 25% mai rece decât cea medie a corpului uman.
Alături de configuraţiile de invidiat cu care sunt înzestrate laptop-urile din seria K, tehnologia IceCool te ajută să supravieţuieşti……te face să gândeşti “la rece”. Aşadar, “la rece” vorbind, iată de ce l-am ales:
Are un procesor Intel Core i7, cu 4 nuclee şi memorie cache de 6 MB, cea standard de 4096 MB, cu maxim 8192 MB. Are o capacitate HDD 750 GB, interfaţă SATA, un ecran HD LED backlit cu diagonală de 15.6 inch şi rezoluţie de 1366 x 768 pixeli. M-aş mândri şi cu placa video NVIDIA™ GeForce™ GT 540M, cu o memorie video 2048MB dedicată. Partea audio este, de asemenea, de top: boxe Altec Lansing. Nu în ultimul rând, să ţineţi cont de conectivitate: Wireless 802.11 b|g|n. Şi încă ceva….e maro! Era nevoie de o schimbare …până acum am avut în posesie doar laptop-uri negre. La câte am scris aici mă aşteptam la un preţ mai mare, însă achiziţionarea este la doar 2990 lei, un preţ foarte bun şi, pe deasupra, cu impact psihologic.
Am insistat să vă prezint specificaţiile tehnice deoarece acest limbaj este de înţeles pentru mulţi dintre voi. Dacă totuşi nu, faceţi ce am făcut şi eu: puţin feeling, puţină intuiţie, puţine sfaturi şi iată că alegerea mea este un succes. Dovada este faptul că mă pot baza pe el în competiţii bloggeristice, în birocraţia de la serviciu şi, ceea ce consider că e cel mai important, în momentele mele de relaxare.
Acest articol este parte integrantă a confruntării Blogwars.
Acum 2 luni
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu