sâmbătă, 5 decembrie 2009

ASUS MS246H – Forţa şi frumuseţea combinaţiei Ying şi Yang pe biroul tău

Mă refer la un HDTV nou, care e un pic mai mic decât televizoarele HD obişnuite. Asta e ceea ce am crezut prima dată când am văzut un LCD ASUS Designo MS. Este un monitor de 23.6 super elegant introducând parcă tendinţele Feng Shui şi în domeniul monitoarelor. Ultra-slimul LCD este de numai 0.65 cm lăţime cu panouri duale LCD în scopul economisirii de energie (pana la 40 %). MS246H are un timp de răspuns de 2 milisecunde, 250 cd/m 2 luminozitate şi un raport de contrast 50.000:1. Aşa cum a promis, ASUS MS246H oferă unghiuri de vizualizare de invidiat (170 grade pe orizontală şi pe verticală, 160 de grade) la o rezoluţie HD de peste 1080p depăşind cu mult “concurentele” din aceeaşi gamă.


Întotdeauna ne precipităm atunci când o companie lansează pe piaţă un nou monitor, “ameninţându-ne” cu un design şi performanţe nemaivăzute. Până acum tendinţa a fost să se prezinte publicului proiecte bazate doar pe aspect, sau doar pe funcţionabilitate, dar ASUS Designo e de nota 10 la ambele caracteristici.

Prin urmare, atunci când, atractivul Asus Designo MS246H a apărut pe biroul meu am fost surprinsă. Display-ul de 23.6-inch (1920x1080) mi-a adus imediat în minte o comparaţie cu un tip care stă de vorbă cu tine dar … fară gât. Stilul deosebit în cazul MS246H, se datorează faptului că suportul ecranului este de fapt un cerc gol, cu rol de ajustare pe care acesta pivotează.Mecanismul funcţionează extraordinar, dând posibilitatea unei multitudini de ajustări. Şi asta nu e totul. Dacă cercul suport nu oferă suficient sprijin pe suprafaţa pe care l-aţi pus, MS246H dispune şi de o pană de plastic care poate fi ataşată pentru a-l menţine şi mai stabil.



Pe lângă “jocul binar” al cifrelor 1 şi 0, designerii de la ASUS au apelat şi la contrastul coloristic de bază. În timp ce partea din spate a ecranului este o “perlă” de culoare albă, partea frontală este de un negru lucios, cu o bandă de culoare albă sub monitor. Un mare buton concav sensibil la atingere este prezent pe dreapta. Atunci când este atins, acesta se aprinde cu o pictogramă de putere şi de competenţe pe ecran. Mai există cinci cercuri nemarcate la stânga, care sunt revelate ca “touch buttons” cu funcţionabilitate activă afişată pe ecran. Monitorul acceptă intrări HDMI şi VGA, şi are un 3.5 mm “out jack” pentru sunet.

Rularea jocurilor de mişcare rapidă şi a filmelor s-a dovedit a fi neaşteptat de bună având în vedere dimensiunile display-ului, în timp ce DisplayMate a arătat unele pante surprinzator de bune, atât în nuanţe de gri cât şi culoare. De asemenea, Xbox 360 şi PlayStation 3 au mers perfect.

Asus Designo MS246H transformă rutina de a privi un monitor obişnuit, într-o experienţă plăcută nebănuită, putând fi folosit atât ca monitor singular, cât şi ca monitor alternativ la munca pe un laptop.

2 comentarii:

  1. Simpatică domnişoara, vine la pachet? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti doresc ca pana de Craciun cei de la Asus sa te "ameninte" cu cel putin un premiu...asta asa ca sa mai schimbi rutina!...
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere