joi, 10 decembrie 2009

O felie de omenie

Ninge într-un decembrie greu şi mă simt liniştită sub această primă nea. Ce altceva poate fi decembrie decât o lună a împăcării, a iertării, a bucuriei şi a sărbătorilor? Ninge tremurat, ca o poezie de dragoste, ninge peste case, peste oameni, peste suflete, peste necazuri, peste griji.

Ce altceva este decembrie, dacă nu luna bucuriei pentru copiii noştri - suflete de lumină, albe şi pure ca strălucirea zăpezii? Cât de mult îmi doresc să mai pot crede în Moş Crăciun! Într-un zâmbet şi o lacrimă de copil descoperi uneori toată frumuseţea vieţii, tot sensul şi rostul de a exista pe acest pământ.

Răcoarea dulce a zăpezii trebuie să provoace fierbinţeală în suflet, trebuie să determine nevoia de a schimba răul în bun, nevoia de a dărui, aşa cum au făcut toţi cei care au conceput proiectul “Banca de alimente”, organizat de Crucea Roşie Română şi lansat în septembrie 2009. Scopul umanitar al acestui proiect vine în sprijinul familiilor cu venituri reduse, pentru a-i ajuta să treacă mai uşor peste greutăţile care-i apasă, pentru a aduce o rază de lumină de sărbători şi în aceste case.

După două luni de la lansare, Real,- hypermarket devine partener în cadrul proiectului “Banca de alimente”. Având în vedere că real,- are preţurile, cum bine ştim, fără egal, nu întâmplător organizatorii şi-au îndreptat privirile şi hotărârea de a implementa proiectul şi în cele 24 de magazine Real,- din întreaga ţară (cel de la Ploieşti proaspăt inaugurat).
Astfel, oameni cu sufletul mare au posibilitatea de a dona alimente de bază greu perisabile celor care au nevoie de acestea pentru traiul de zi cu zi. În incinta magazinelor există rafturi speciale, inscripţionate, de unde se pot cumpăra alimente spre donare. Implicarea hypermarket-ului real,- în proiect cântăreşte mult, având în vedere extinderea reţelei de magazine şi creşterea numărului de clienţi. Acest fapt nu poate duce decât la achiziţionarea a cât mai multe alimente care vor ajunge pe mesele goale ale unora dintre noi. De-altfel, până la sfârşitul anului aproximativ 6000 de persoane vor beneficia de bunătatea donatorilor.

Ninge... Închideţi ochii pentru o clipă şi lăsaţi ninsoarea să vă cuprindă, simtiţi cum creşteţi şi vă purificaţi odată cu ea, priviţi lumea cu ochii sufletului, lăsaţi mintea şi raţiunea să se mai odihnească puţin, daţi-le o vacanţă, lăsaţi-le să zburde, să se bucure şi ele de sărbători şi deschideţi-vă inima a bucurie şi colind divin.

Articolul a fost scris pentru Superblog 2009 (proba nr. 50), susţinut de PC NEWS.

2 comentarii:

  1. Ador ninsoarea, iar asa cum o spui tu in final, o si simt cum ma invaluie... Te uita cum ninge, decembre...

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos! Apropo de Mos Craciun, am postat si eu un comentariu despre emotia intalnirii cu mosul. Si ca o paranteza, anul acesta cred ca Mosul a trecut pe la Real ca sa cumpere cadourile, ca fiind cel mai ieftin asa a reusit sa cumpere mai multe cadouri cu un buget mic!

    RăspundețiȘtergere